Forsiden > Ny teknik > RED bruger NAB2015 til at vise deres Weapon frem

RED bruger NAB2015 til at vise deres Weapon frem

mandag 13. april 2015, af Tom Dissing

Opdateret med link til specs nederst Nu hvor Det endeligt er blevet dagen hvor NAB2015 åbner, går rygterne amok.
Og en af de producenter mange længe har ventet på at de ville vise “et eller andet” frem, ser rent faktisk ud til at have et par nyheder på hylden.
Selskabet RED, der burde være mest kendt for at producere kameraer, men som idag mere er kendt for at være blevet løbet over ende af Arri og Sony, skulle det til trods være på vej mod NAB2015 med mindst to nyheder.
Den ene, der nu er sluppet på reduser.net, er en kommende “Recording Option” box, som de kalder for “The REDvolt Expander for Weapon”, hvilket - reelt - betyder at der også må komme et kamera der hedder Weapon.
Et kamera der har været rygtet et stykke tid, men som stadig er totalt ukendt.
Specs på dette, er derfor tilsvarede ukendte, eller svæver blot i det uvisse.
Sikkert er dog at der bliver tale om et nyt RED kamera der enten både kan optage i (red)RAW og i ProRes, eller ( måske ) kun i ProRes, hvilket jo ser ud til at være en stor succes for netop Arri og Sony, som RED gerne vil tage lidt af markedet tilbage fra.
Indtil videre svæver det hele dog fortsat i en rød tåge. Med det forbehold at det kommende bagstykke (“The REDvolt Expander for Weapon”), skulle kunne håndtere, eller købes med “1TB Mini-Mags”, der først senere bliver suppleret med ( mere realistisk prissatte 256GB Mini-Mags).
Det eneste billede vi har kunne finde af kameraet er fra sidst i marts, hvor det kommende Weapon er netop så godt gemt væk, at det nærmeste er umuligt at se selve huset.
Huset skulle dog være “an upgrade from DRAGON”, hvilket blandt andet skulle byde på mindre støj og den/de omtalte ProRes features. (måske)
Hvis det bliver tilfældet - det hele er jo stadig rygter - kunne Weapon ende med at kunne optage i ( op til ) ProRes 4444 XQ, måske i op til 4K eller højere, selv om at ProRes jo nærmest ikke er nået til 4K endnu.
Der er bare en del detaljer, der ikke helt passer sammen.
RED supporterer nemlig ikke ProRes, da deres “filosofi” i følge Jarred Land er at “selve RED” ikke kan optage/encode i/til ProRes men at de nu (?) er parate til at tilføje et/det Meizler Modul, der - naturligvis - heller ikke eksisterer. Men som altså skulle kunne optage/encode i/til ProRes.
Når det er på plads, skulle det kommende Weapon, der fortsat ikke er officielt og som måske end ikke bliver vist frem på dette NAB, have en “marginalt” bedre “performance” målt på den DRAGON sensor, der er i dette kamera.
Mange har længe gået og håbet op at der kom 2xSDI ud af enten det kommende Weapon eller af den nu ( næsten ?) officielle “The REDvolt Expander for Weapon”.
Som det fremgår af billedet er der ikke 2xSDI ud af “The REDvolt Expander for Weapon”, hvilket kunne tyde på at det ikke er med i planerne fra REDs side.
Folk der har specielt interesse i det kommende Weapon, vil bemærke at det er endog særdeles svært at se hvad der er for og bagende.
Det lille “ø” på huset ( filmplanet )(Flange focal afstand er 52mm på PL mount ), ser dog ud til at vise hvad der er for og bagside.
Måske finder vi ud at mere i løbet af NAB2015?
Mens vi skrev artiklen kom der en video ud der understreger at det kommende Weapon nærmest kan opgraderes til 8K fra starten af. ( og så blev et par ellers skjulte videoer pludseligt synlige for alle, så nu er der også billeder af det nye Weapon ude, red. )
Prisen skulle ende på 10.000 dollars, ( for 8K opgraderingen ) hvilket måske lyder af en del, men som altså ikke er meget i forhold til hvad man kunne gætte på det koster at leje et Alexa65.
Her et par videoer. Den nederste viser rent faktisk hvordan huset ser ud, men der er fortsat ikke rigtigt nogle specs ude.
Specs hos RED er ude nu.

8K VISTA VISION FORGED WEAPON from RED Digital Cinema on Vimeo.


RED QUICK START: WEAPON REDVOLT XL MODULE from RED Digital Cinema on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?