Forsiden > Mediepolitik > Rettighedsalliancen bag blokering af 12 torrent sites

Rettighedsalliancen bag blokering af 12 torrent sites

mandag 30. marts 2015, af Tom Dissing

Sidste uges blokering af en række - ulovlige - streaming sider, betyder i følge Rettighedsalliancen at der nu bliver hentet færre ulovlige filer på Internet, herhjemme, skriver internetmediet Torrent Freak.
Sites som “free-tv-video-online.me”, “watchseries.lt”, “solarmovie.is”, “tubeplus.me”, “mp3vip.org”, “rarbg.com”, “extratorrent.cc”, “isohunt.to”, “eztv.ch”, “kickass.to”, “torrentz.eu” og endelig “music-bazaar.com”, der alle tilbyder brugerne at hente ulovligt materiale, blev nemlig lukket for danske internetbrugere i sidste uge.
Tiltaget der er blandt de største herhjemme forventes at bliver fulgt op med bøder fra Rettighedsalliancens advokater til dem der besøger tjenester som “Popcorn Time”, da det også der er muligt at hente og se/streame ulovligt materiale der.
Leder af Rettighedsalliancen, Maria Fredenslund siger: ( på engelsk til Torrent Freak )
-Right Alliance doesn’t merely take an enforcement approach. We want to understand user behavior (and) offer people legal alternatives, starter hun og fortsætter.
-We are quite happy that there are so many people who are looking for online entertainment. Our goal is to steer them in the right direction, instead of simply blocking access, slutter hun i en blog på Torrent Freak.
Redaktionen på Torrent Freak er dog ikke overbeviste.
De vurderer at den danske blokering af tolv tjenester blot fungerer som “gratis reklame”, da det er muligt at besøge disse sider ved hjælp såkaldte proxy-servere eller ved at anonymisere den enkelte computer.
Noget der allerede sker i forhold til Netflix, hvor US kataloget er langt mere omfattende end det lokale, hvorfor enkelte brugere “lader som om” at de og deres computer bor i USA, hvilket giver dem adgang til hele USA arkivet.
Alt imens det fortsat bliver diskuteret om denne praksis er lovlig eller ej, kan der ingen tvivl herske om at det er ulovligt at hente filer på Internet via de omtalte - nu blokerede - sites.
Konkret er der sket det at landets domstole har påbudt alle udbydere af adgang til Internet ( ISP eller Internet Service Providers, red. ) at sætte et af de såkaldte “stop skilte op”, der forklarer den enkelte bruger at hun eller han er ved/på vej til at begå noget ulovligt.
Og som det fremgår er der både tale om såkaldte film og TV serie sites og musik sites, hvilket ser ud til at understrege at det ikke kun er den lokale film og TV industri der kommer til at nyde godt at blokeringen.
Musik industrien kan også se frem til et væsentligt større salg af musik.
Eller rettere.
Danmark var blandt de første lande til at blokere for adgangen til AllofMP3 og MP3sparks tilbage i 2006, der hurtigt blev fulgt op af blokering af adgangen til Pirate Bay.
Spørgsmålet er uanset fortsat om disse blokeringer så virker eller ej.
Det gør de, i følge Maria Fredenslund der pointerer at op imod 84 procent af Internetbrugerne dropper at lede efter ulovlige filer, efter de har mødt det ofte omtalte stopskilt.
Tallet stammer - i følge Torrent Freak - fra en analyse forestået på en række folkeskoler, som de ikke tager specielt seriøst, nu hvor der fortsat ikke eksisterer “officielle” tal i forhold til ulovlig download fra officielt hold her i landet.
De eneste ( danske ) tal der er kendt, er de estimerede 8-9 millioner ulovlige downloads af blandt andet “Nymphomaniac” som Peter Aalbæk Jensen kommenterede på tilbage i september 2014.
Til sammenligning vurderer Torrent Freak at verdens mest ulovligt downloadede TV serie, der også vurderes til at blive den mest ulovligt hentede serie i 2015, var “Game Of Thrones” i 2014, der i de første timer efter finalen blev solgt, blev hentet “samtidigt” af mere end 250.000 computere verden rundt.
Noget HBO der sender serien har planer om at gøre noget ved i år ved samtidigt at frigive denne serie på voldsomme 170 TV markeder.
Der var i den forbindelse 7,1 millioner seere der så serien på HBO, og 7,5 millioner der efterfølgende hentede finalen af “Game Of Thrones” ulovligt.
Et antal HBO må formodes at få ned ved at frigive denne serie på så mange markeder som de gør i år.
Vi har lige fundes promoen for den kommende premiere, der herhjemme kan ses på HBONordic og Cmore.

..mener

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?