Forsiden > News > Rita bliver til en Netflix serie

Rita bliver til en Netflix serie

mandag 12. januar 2015, af Tom Dissing

Elskere af “Rita” serien, kan ånde lettet op.
Deres favorit serie, om “den politisk ukorrekte skolelærer” fortsætter nemlig nu hvor Netflix er inde over, hvilket ser ud til at sikre at serien nu også får en sæson 3.
Derfor kommer serien allerede tilbage i foråret 2015, hvor faste seere igen kan opleve hvordan dansk tv-fiktion løbende udvikler sig
At TV2 i den forbindelse vælger at indgå et samarbejdet med Netflix kan måske undre.
Men det ser ud til at motivationen er at serien bliver billigere at producere for denne broadcaster, der må formodes at have solgt retten til streaming af serien til Netflix.
Producent af serien er fortsat SF Film Production, der ydermere har fundet finansiering i en række “skandinaviske tv-partnere”, Copenhagen Film Fund og Public Service Puljen.
Så når serien bliver tilgengælig kan du opleve denne på TV2, TV2 Play og Netflix.
TV2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen siger:
-En ny sæson af “Rita” har længe stået på vores ønskeseddel, fordi “Rita” er en original og moderne dramaserie, der samtidig sætter skarpt fokus på de udfordringer, de danske folkeskolelærere hver dag står overfor. Den nye aftale viser, at TV2 er klar til at gå nye veje for at sikre finansiering af vores fiktionsprojekter. Det økonomiske samarbejde med Netflix har været afgørende for, at vi nu er i gang med produktion af den tredje sæson af “Rita”, slutter hun.
Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix, supplerer:
-En vigtig del af vores mission er at udvælge de bedste tv-serier fra hele verden og gøre dem tilgængelige for vores seere på verdensplan. Danmark er verdensberømt for store tv-dramaer, og “Rita” er elsket af mange Netflix-medlemmer. Vi er glade for at indgå partnerskab med TV2 og SF Film Production, så tredje sæson af “Rita” kan realiseres.
Fiktionschef Katrine Vogelsang, TV2 er også glad:
-Netflix er verdens største internet-tv-selskab, og det er et dejligt skulderklap til TV2 og “Rita”, at serien er udvalgt til at have betydeligt, internationalt potentiale, starter hun og fortsætter.
-Danmark har uddannet og udviklet mange dygtige forfattere og producenter i produktionsmiljøet, som kan give os stærke fortællinger. Udfordringen for dansk fiktion har altid været finansieringen, og jeg er stolt af, at TV2 viser mod og arbejder med finansieringen på nyskabende og kreative måder, slutter hun.
Indtil videre må faste seere af “Rita” dog nøjes med sæson 2 af “Badehotellet”, der såmænd har premiere i aften.
Direktør fra Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft, dser også er inde over finansieringen supplerer:
-Netflix elsker disse vidunderligt skæve, danske tv-serier lige så meget, som vi gør, og uden engagementet fra Netflix ville sæson 3 af “Rita” sandsynligvis ikke kunne realiseres. Vi er begejstrede for, at vi nu kan igangsætte en dramaproduktion, der skaber vækst og beskæftigelse i hovedstadsområdet og sikrer eksport af endnu en dansk tv-serie til udlandet, slutter han og bliver fulgt op af områdedirektør Claus Ladegaard, fra Det Danske Filminstitut, der også er chef for Public Service Puljen.
Han siger:
-Sæson 3 af “Rita” er gjort muligt af et nyt samarbejde mellem TV 2, Netflix, Public Service Puljen og andre partnere, hvor Netflix har investeret i originalt dansk drama. Det er et interessant samarbejde, som kan blive vigtigt i den fremtidige finansiering af dansk drama, slutter han.
Netflix investeringen betyder at serien bliver tilbudt i resten af Europa, i USA, Canada og Australien og i New Zealand.
Her et klip fra serien.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?