Forsiden > Ny teknik > Robotter på vej mod næste niveau

Robotter på vej mod næste niveau

torsdag 3. marts 2016, af Tom Dissing

Dem der kender “Matthews Studio Equipment”, ved at størrelsen er en herlig kombination af udlejning og salg af alt fra technokraner til - andet produktionsgear - der rent faktisk er til at betale.
Nu har de så kastet sig ind i et nyt marked, det såkaldte “robotic-centric” marked.
Som navnet antyder handler det om robotter, der kan programmeret til at gøre ting.
Enten mange gange, eller en, og/eller på bestemte tidspunkter.
Første løsning hedder Andy Flessas, aka “andyRobot”, der er stor nok til at ( robot ) kaste rundt med alt fra kameraer til lamper og større ting.
Vurderingen hos Matthews og Flessas, der er dem med robotdelen, er nemlig at der allerede nu er brug for mange flere robotter henne i filmbranchen.
Produktet, der skulle blive vist frem på NAB2016, eventuelt sammen med et par fætre, bliver - måske - også kendt som the “AR Speed Cube System”, der netop er tiltænkt montering af alt fra lamper til kameraer og ( små ) set stykker.
Som altid er det kun fantasien der sætter grænser for hvad der er muligt.
Flessas, der tidligere har brugt robotter for Jet Propulsion Laboratories, Dead Mouse, Lady Gaga, Royal Caribbean International og Bon Jovi, er rimeligt seje til netop robotter, der han flyttet alt fra Lady Gaga til store dele af scenen rundt på hvert eneste show som eksempel, håber på at kombinationen af Matthews og dem selv er netop den “dream come true”, som de håber på.
Flessas, der også navnet på manden bag Flessas, siger:
-Im a Matthews fan from my film school days, starter han og fortsætter.
-When I started thinking about moving robotics - the only place I wanted to go for help was Matthews, fortsætter han og forklarer at han startede med at sende en mail til Ed Phillips, der er en del af Matthews, om de ikke kunne lave en “modular robot base system” sammen, som kunne bruges i alle mulige ( og umulige ) sammenhænge.
Herunder til grip og boom gear.
Det gjorde de så, og nu er the “AR Speed Cube System” alts en realitet og til salg/leje (?) hos Matthews og/eller Andy Flessas.
Ed Phillips forklarer:
-The idea intrigued me, starter han og fortsætter.
-We are always looking for ways to get ahead of today’s technology. Robots are going to be working on various projects across all platforms in the near future, fortsætter han.
-Because we are looking towards the kinds of performances where energy and movement are paramount, we knew we had to create a system that could “hold” a variety of things – which could be mounted fast and quick – and most of all be modular, slutter han.
Folk det overvejer at gøre det samme selv skal blot finde en måde at kombinere en ABB robot, med diverste mounts på kraner, biler, dollyer og en masse andet.
Den “AR Speed Cube”, der allerede nu hedder The Matthews AR Speed Cube System er monteret på en “Kuka”, hvilket betyder at alt fra store lamper til kameraer eller andet kan bevæges i situationer hvor det ellers ikke var muligt at få bevægelse.
Og da den kan synkroniseres, er det som eksempel muligt at ryste eller bevæge flere dele af kulissen, der - for eksempel - ryster, mens alt andet står stille.
Det hele og - formodentligt - et par optagelser hvor systemet er i brug, bliver vist frem på NAB2016.
Matthews har en youtube site, hvor det meste af deres gear bliver vist frem.
Find den side her, hvor der er en masse gear der er lige til at savle over.
De udvikler også andre løsninger, som du kan læse mere om her.
Vi har fundet et par af deres promoer for herunder.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?