Forsiden > News > SBS Discovery direkte i kødet på TV2

SBS Discovery direkte i kødet på TV2

fredag 26. september 2014, af Tom Dissing

Som vi forstår det køber SBS Discovery Canal 8 Sport og Canal 9 af et par pænt pinligt berørte ejere, der har tabt uendeligt mange millioner på et par TV eventyr, der ikke rigtigt gik som det skulle.
Den nye ejer har til gengæld ingen problemer med finanserne og går med købet direkte efter TV2s kommende sportskanal, der forventes lanceret ved årsskiftet.
Købet er faldet på plads ved at SBS Discovery køber selskabet Nordic Television, der driver Canal 8 Sport og Canal 9.
Og da SBS Discovery allerede sælger alle TV reklamerne på kanalerne, er det nu blot et spørgsmål om at putte noget ind mellem reklamerne.
Noget de har tænkt over.
SBS Discovery ejer jo også Eurosport, ganske som de også har købt retten til at sende to ugentlige Superliga-kampe, så der skulle være lidt at putte ind mellem reklamerne.
Så meget at kanalerne kunne tænkes at vokse fra de 1,7 procent af de 15-50 årige kanalerne har nu, til en del mere.
Christian Kemp, adm. dir. for SBS Discovery Media forklarer:
-Canal 8 Sport og Canal 9 styrker vores position på det danske tv-marked og giver os et løft i seerandel. Opkøbet af de to kanaler hænger samtidig godt sammen med købet af rettigheder til Superligaen. Begge dele er med til at styrke vores målsætning om at levere topfodbold til de danske seere, slutter han.
Selve overdragelsen sker i den forbindelse også først ved årsskiftet, hvilket hænger sammen med at købet/salget skal godkendes af konkurrencemyndighederne der hvor SBS Discovery bor juridisk.
Canal 9 er tilbage fra 2009 mens Canal 8 Sport er nyere og først kom i luften i 2012.
Begge kanaler har fokus på fuldstændigt det samme marked som TV2s kommenede sportskanal.
Den eneste fordel TV2s kommende kanal nu har, ser derfor ud til at være at de kan presse en række antene foreninger til at tvinge deres kunder til at abonere på kanalen, da TV2 ellers ikke vil tilbyde andre TV2 kanaler.
SBS Discovery ser i samme omgang ud til at have besluttet sig for at TV2 ikke længere skal absolut total dominerende på det lokale reklame TV marked.
Find ud af hvad der sker i 2015, hvor planen ser ud til at være at de nye SBS Discovery kanaler skal sende en masse Superliga, kampe suppleret op med endnu mere fra den spanske og italienske liga samt fra Europa League.
Nordic Television har nu kommenteret på salget.
Charlotte Repholtz, Country manager for C More siger:
-Vi kan nu sætte fuldt fokus på det, der vel er vores ”hoved metier”, nemlig vores premium film- og serieprodukt, C More og vores film- og serie streaming-produkt, C More Play. Hele premium TV-konceptet er et hastigt voksende segment, hvor vores film- og serie-produkt har stort potentiale, specielt i en nærmest eksplosivt voksende OTT-verden. Seerne har lyst til at opdage og se film og serier på en bekvem og let tilgængelig måde, og det har markant ændret den måde, vi ser TV på. Her kan C More sammen med operatørerne tilbyde et stærkt premium-produkt med både lineære C More-kanaler og TV Everywhere samt vores eget OTT-produkt, C More Play, starter hun og fortsætter.
-Vi er rigtigt stolte over det, vi har opnået med Canal8 Sport og Canal9. Det har været en fornøjelse at arbejde med kanalerne, og vi kan takke alle vores dygtige og dedikerede medarbejdere for en fantastisk indsats, som fik de to kanaler på Danmarkskortet. Men nu er det på tide, at kanalerne flyver fra reden og kommer til et nyt hus. Vi er glade for, at deres nye hjem bliver hos SBS Discovery, hvor de kommer i godt selskab med SBS Discoverys øvrige lowpay-kanalportefølje, og de derfra kan udvikle sig videre i positiv retning, slutter hun.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?