Forsiden > News > SVOD er farlig for flow TV

SVOD er farlig for flow TV

torsdag 29. januar 2015, af Tom Dissing

Små lande og deres "små" TV stationer, der ikke har budget til at kæmpe mod nu globale størrelser som Netflix, har et problem.
Indtil videre har lokale TV stationer klaret sig ved at have en særdeles stor "hjemmebane fordel", forstået sådan at mange fortsat betaler licens, eller - so her i landet - betaler for adgang til landets anden store PBS station, TV2.
Billedet er dog godt igang med at ændre sig.
Og synderen er ikke overraskende de mange såkaldte OTT tjenester.
Herefter er det så ellers at du skal holde tungen lige i munden.
For hvor er forskellen på OTT, SVOD, TVOD og FTA, egentlig.
Fælles for disse forkortelser er at de alle handler om andre måder at "se TV på".
Og mens OTT, reelt er kort for "over-the-top" indhold, der typisk distribueres over bredbånd, er Subscription Video on Demand (SVoD) adgang til et "video arkiv" du betaler et abonoment for.
Netop sådan en tjenes som Netflix tilbyder.
Transactional video on demand (TVOD), er derimod de tjenester hvor du kun betaler for det du ser.
YouSees nye Blockbuster tjeneste kunne dermed kaldes for en TVOD tjeneste.
Der er i den forbindelse en lang række andre tjenester som du kan læse mere om her, hvor QVod, IVoD, EVoD og lidt til er en mulighed.
Fælles for de fleste modeller er at forbrugerne betaler for det de vil have, og ikke mere.
Dermed - i princippet - den potentielle undergang for Kabel TV, der netop baserer sig på at tilbyde - mange - lineære TV kanaler, som forbrugeren så bliver "tvunget" til at betale for adgang til, mod en lavere pris.
Og det er da også sådan cirka konklusionen i en ny analyse Pyeramidresearch er kommet frem til, ganske som at problemet langt fra bare er Netflix.
Mange andre har jo bemærket at det er der markedet vokser eksplosivt.
Og selv om at lokale broadcastere som DR og TV2, fortsat overlever i forhold til Netflix, HBO og Viaplay, forventer Pyeramidresearch at antallet af VoD tjenester stiger til - sådan cirka - tre gange så mange kunder, hvilket herhjemme betyder alt fra 1,5 million husstande, til 2,2 millioner alt efter hvad estimatet er på antallet af streaming kuunder idag.
Pyramidresearch vurderer ydermere at specielt FTA TV ( free-to-air ) får det rigtigt hårdt.
Årsagen er oplagt nok at kunderne på sigt hellere vil se en af de +20 nye årlige serier som Netflix har planer om at slippe på +200 markeder om året.
Et eller andet sted i den fremtid kunne spørgsmålet om "hvad sker der egentlig når 1,5 millioner husstande ikke længere ønsker at betale for DR?"
Spørgsmålet er desværre ganske simpelt at svare på.
DR lukker, eller bliver en del af finansloven, der dermed vil fjerne den sidste armslængde mellem DR og politikerne, der nok vil have svært ved ikke at gå ind og styre programfladen.
Daniele Tricarico, senior analyst hos Pyramid Research, siger:
-In recent years, OTT business models entirely relying on advertising revenue streams have become difficult to sustain, given the high cost of content. In many emerging markets, we are witnessing the emergence of hybrid models, whereby services offer free content to expand the user base, but at the same time position premium SVoD and transactional video on demand (TVoD) services to generate additional revenue, slutter hun.
Analysen tilbyder ydermere specifikke tal, der dog skal købes adgang til, hvilket måske er mindre relevant her i landet.
Indtil videre.
Igen.
Er disse "dommedags tal" bare i nærheden af fremtidens virkelighed, står hovedparten af flow TV stationerne foran en endog kæmpe udfodring, der ydermere handler om flere af slagsen.
En ting er at deres kunder betaler en del for adgang til deres kanaler. En anden er de unge seere - lad os bare sige under 40 år - har mere end svært ved at komme igang med at se flow TV.
Og så er der hele problemet med at få de seere der allerede kigger med, til at blive.
Læs mere heromkring, hvor det er muligt at se hvordan de nuværende 20-40 stream millioner kunder, globalt, bliver til 102.7 millioner i løbet af 2019.
Et stigning der ville betyde at mellem 1,5 til 2,1 millioner hustande herhjemme er blevet streamkunder.
Vi har fundet et ældre Webinar hvor fokus er på Afrika, der er det marked der vokser mest for tiden.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?