Forsiden > News > Så er Nordisk FilmTV Fransk/Italiensk

Så er Nordisk FilmTV Fransk/Italiensk

fredag 22. januar 2016, af Tom Dissing

EUs konkurrence myndigheder har netop godkendt den lovede merger af Zodiak Media og Banijay Group, der nu er en stor forretning under italienske De Agostini, der har planer om at operere i hele Europa og i Nordamerika.
Sammenlægningen af endnu en gruppe kæmpe selskaber, der herhjemme kommer til at påvirke Nordisk FilmTV og deres underselskaber som Respirator Media & Development og Pineapple Entertainment, samt Jarowskij, Mastiff Danmark, Norge, Sverige og endelig Yellow Bird og Zodiak i Finland, der alle er en del af den samme butik nu.
Det hele bliver så lagt i et nyt selskab, under franske LOV Group og Zodiaks Italienske De Agostini der sammen med Vivendi etablerer et nyt selskab.
Som Vivendi ejer 26 procent af, så såkaldt minority shareholder.
Ud over de omtalte Nordiske virksomheder, inkluderer dette gigant selskab også Bunim Murray Productions, RDF Television, Banijay Studios North America, Touchpaper Television, H20 Productions, Stephen Davis Entertainment, Bwark Productions, Bookhouse, Ambra og Brainpool, fordelt over det meste af Vesteuropa og USA.
Denne (mega)merger er den sidste i en stadig længere række, hvor Discovery Communications og Liberty Global tidligere købte All3Media, mens Endemol, Shine Group og Core Media Group smeltede sammen under 21st Century Fox og Apollo Global Management.
Tilbage i England købte ITV, Talpa Media, Leftfield Entertainment og Twofour Group.
Som altid er der formodentligt ingen direkte påvirkninger af vores lokale produktionsmijlø.
Det er dog sandsynligt at braodcasterne vil blive tilbudt stadig mere “identiske” formater, da disse jo pludselig kontrolleres af endog særdeles få spillere.
Chefer for det hele bliver Banijay CEO Marco Bassetti og owner Stephane Courbit, der ender med titler som chief executive og chairman.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?