Forsiden > Mediepolitik > Så bliver TV2 ellers solgt

Så bliver TV2 ellers solgt

Regeringen starter med 49 procent

torsdag 18. januar 2018, af Tom Dissing

Der kan vel ingen tvivl herske om at der snart kommer andre boller på suppen, hos TV2.
Regeringen ser nemlig endelig ud til at have besluttet hvad de vil med TV2.
Dermed er de ofte omtalte “medieforlig” godt igang med at blive til en slags fjern fortid, der hørte hele demokratiet til.
TV2 skal nemlig sælges, af det potentielt mindste flertal, nogensinde.
Regeringen, har dog besluttet sig for at ville “beholde kontrollen” over TV2, hvilket virker - underligt - da de - som eksempel - blot kunne skrive/revidere en lovgning, så den passer til deres ambitioner, eller politik.
Det ser dog ikke ud til at være planen i følge Ritzau, der ydermere kan fortælle at Venstre reelt har “bekræftet” at planen er at sælge en såkaldt minoritets del af TV2 til den forretning, der er frisk på at byde ind.
Udmeldingen der kommer fra partiets medieordfører, Britt Bager, der faldt på en Christiansborg konference arrangeret af Copydan, lyder som følgende:
-Vi arbejder fortsat på at sælge TV2. Der er som bekendt anlagt en række sager mod TV2, og det gør, at vi skal have EU-Kommissionens tilladelse til et salg, starter hun og fortsætter.
-Den afventer vi. Vi har foreslået en konkret model, hvor der skal sælges 49 procent af TV2 - altså et minoritetssalg - og det afventer vi Kommissionens afgørelse på, om det er lovligt, slutter hun.
Socialdemokratiet skulle efter sigende “glæde sig over, at regeringen har opgivet et fuldstændigt salg af tv-stationen”, hvilket jo på ingen måde er tilfældet.
Igen, det er der jo ingen der behøves at sige til medieordfører Mogens Jensen, der siger:
-Vi er modstandere af at sælge hele TV2, men er åbne for at lade investorer komme ind og lægge kapital, der kan hjælpe TV2 til yderligere udvikling, understreger han og synes da sagtens at Regeringen kunne sælge TV2 lidt af gangen i stedet for at sælge alle 49 procent på en gang.
For eksempel med en klausul om at minoritets ejeren kan købe resten, på et tidspunkt.
Britt Bager synes dog ikke at TV2 regionerne skal sælges:
-Regionerne vil vi bevare, stort set som de er nu, forklarer hun videre.
-Men det er klart, at vi går en digital tidsalder i møde, så det kan være, at der kommer nogle justeringer, slutter hjun og hentyder vel sagtens til at radioen ikke længere kører på damp.
Det er i den forbindelse - på absolut ingen måde - ude eller kendt, om beslutningen om at sælge 49 procent af TV2, vil være et ubøjeligt krav fra Venstre ved de kommende “ikke forhandlinger”, der åbenbart stadig kendes som “medieforligs forhandlingerne”.
Det er heller ikke kendt om Regeringen har planer om at bruge de 49 procent af salget til skattelettelser, billigere mandler og nødder eller andet.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?