Forsiden > News > Banijay Group og Zodiak Media merger på plads

Banijay Group og Zodiak Media merger på plads

onsdag 29. juli 2015, af Tom Dissing

Det er lidt svært at mene at der er tale om et såkaldt uafhængige selskab, nu hvor fusionen af Banijay Group og Zodiak Media formodes at ende med at omsætte for noget der ligner en millard dollars om året.
Igen. ( i pressematerialet skriver de at der er et årligt “revenue” på “around US$1 billion”, hvilket kunne være overskud ?)
Det er ikke særligt meget i forhold til de store selskaber i USA, der jo også både står bag produktion og distribution.
Uanset dette er og bliver størrelsen verdens største ikke “netværkede” producent, med selskaber som Nordisk Film TV, Pineapple Entertainment og Respirator her i landet.
Stéphane Courbit bliver Chairman for fusionen mens Marco Bassetti bliver CEO for det “mergede” selskab, hvilket vi oversætter til “fusion”.
Størrelsen der for alvor vil betyde at deres lokale selskaber ikke længere - for eksempel - vil finde sig i at en produktion bliver lukket og slukket midt i et forløb, som TV2 har gjort det et par gange i år, er efter fusionen aktive på 18 territorier, og producerer alt fra underholdning til drama, factual, reality entertainment, docu-drama, børne TV og animation.
Som pointeret distribuerer de også, hvilket betyder at Banijay Group og Zodiak Media - der ikke ser ud til at have fundet deres navn endnu, kan holde alle ideer og koncepter in-house.
Og altså kun sælge dem som de har lyst.
Fusionen er i flere medier vurderet til at betyde at selskabet der - som eksempel - har en pæn stor del af markedet via fuldt ejerskab af Nordisk Film TV, Pineapple Entertainment og Respirator der jo selv ejer andre selskaber, vil kæmpe imod den udvikling hvor broadcastere spiller produktionsselkaber ud mod hinanden.
Hvorfor skulle Nordisk Film TV, Pineapple Entertainment, Respirator eller de selskaber de kontrollerer producere til en lavere pris, blot fordi en lokal broadcaster mener at det er for dyrt.
Som eksempel.
Zodiak, der i USA mest er kendt for at eje “Keeping up with the Kardashians”, kendes oprindeligt for deres ( originale version af ) “The Girl with the Dragon Tattoo”, er også på vej med et kæmpe Canal Plus drama, “Braguo”, suppleret med et Canal Plus periode drama “Versailles”, suppleret af globale formater som “Wife Swap”, “The Secret Millionaire”, “The Inbetweeners” og “Fort Boyard” og endelig “Wallander”, for nu blot at nævne et par af deres globale produktioner.
Banijay, har herhjemme en overvældende del af biografmarkedet via Nordisk Film og pænt meget af TV markedet via dette og de andre selskaber de kontrollerer.
Til sammen kontrollerer de blandt andet følgende selskaber:
Banijay Productions France, H2O og Air Productions i Frankrig. Cuarzo og DLO Producciones i Spanien, Brainpool i Tyskland, Ambra Banijay i Italien, Nordisk Film TV i Danmark, Norge og i Sverige.
Pineapple Entertainment og Respirator i Danmark, Banijay i Finland, Screentime i Australien, New Zealand og i Ireland og endelig Bunim/Murray Productions samme sted.
Banijay/Zodiak Media alliancen følger op på lignende fusionen af Endemol, Shine Group og Core Media Group, ganske som Discovery og Liberty Global tidligere på året købte All3Media, mens ITV Talpa Media.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?