Forsiden > Ny teknik > Så er der 4K i luften

Så er der 4K i luften

fredag 21. februar 2014, af Tom Dissing

Hvis du troede at opløsning ikke betyder særligt meget, tager du fejl.
Tag for eksempel Australske Aerial Inspections.
De har netop fået monteret deres første 4K kamera på en af de der X8 octocoptre udstyret med en Freefly Movi stabiliser.
Og selv om at en sådan godt kan bære et Red Epic eller et Canon 1DC, er det jo kameraer der koster noget helt andet end Blackmagic lille nye.
Aerial Inspections er ydermere særdeles tilfredse med form og størrelse på de små Blackmagic kameraer, der det til trods performer overbevisende.
For at kunne se hvad der sker deroppe, bruger de et Teradek Clip der kan sende - op til - 3 Mbit/s video ned til en iPad i 720P.
Eneste potentielle problem er oplagt nok at et 4K Blackmagic kun kan arbejde fra ISO 200-800, hvilket blot betyder at de ikke kan lave billeder på andre tidspunkter end i dagtimerne.
Tilbage til setup, så endte vægten med en 4K Blackmagic kamera med en Nikon 20-35mm på 3.425 kilo, hvilket understreger at der er voldsomt vigtigt at finde et let kamera, når der skal flyves.
Nyheden fra Blackmagic ser i den forbindelse ud til at være rigtig heldig.
Bemærk at det er muligt at se optagelserne i 4K, eller 3840x2160 på YouTube.
Virkeligheden er med andre ord allerede gået 4K.
Aerial Inspections har forresten planer om at udstyre deres rig med wireless follow focus, så de kan lave endnu vildere billeder.
Her lidt levende billeder der ser ud til at understrege at 4K i den grad er heldigt til Aerial optagelser.


Aerial Inspections Cinematography Reel from Aerial Inspections on Vimeo.


Introducing Teradek Clip from Teradek on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?