Forsiden > News > Så er der 4K i robotten

Så er der 4K i robotten

torsdag 25. juni 2015, af Tom Dissing

Hvis du allerede roder med opstillinger hvor der bruges et - eller flere - af de såkaldte PTZ kameraer, som vi jo godt kunne kalde robot kamera, er her godt nyt.
Panasonic har nemlig netop fået udtænkt et 4K PTZ kamera, hvilket naturligvis betyder at du nu kan producere i 4K.
Men der er altså også et par andre særdeles heldige detaljer du kunne overveje at bruge.
Flere amerikanske sports produceter har jo længe brugt 4K udstyr live.
Ulempen er naturligvis at det ikke er muligt at sende så mange pixels ud til seerne.
Heldigvis er det muligt at bruge de 4K som et slags overvågnings kamera, og så ellers zoome ind til 720P, der typisk bliver sendt i.
Bevares.
Er du doven kan du blot placere et par 720P kameraer og så bare zoom ind i billedet i stedet for at beskære via den sikkert fine “styring” som Panasonics skulle have vist frem på Infocomm i Orlando.
Men professionelle har garanteret alle tænkt at det da må være muligt at tage de heldige 3840 x 2160 pixels, og zoome i, eller bruge dem til andre kreative ting end bare sende alle pixels ud i 25p via HDMI.
Er du mere til bare at få det hele op på et kæmpe lærred er det naturligvis også en mulighed.
Til det formål kan du vælge at bruge den medfølgende AW-UE70, der kan pan, zoom og tilt, ganske som den sikkert også både kan sørge for at blænde og farver gør hvad de skal.
Er i fortsat ikke gået 4K, er det naturligvis også muligt at tage en række 1080 eller 720 formater ud af enheden.
Enten via HDMI eller 3G-SDI, alt efter behov.
Produktchef Jaume Miro for Panasonic Remote Camera siger:
-Kameraets fleksible 4K/HD-muligheder gør det til et stærkt valg for både broadcasting og mere krævende opsætninger i konferencerum, auditorier og andre situationer, som kræver solid kontrol og ultra høj opløsning. Standard IP-kontrol, indbygget lydindgang og power via Ethernet giver en innovativ en-kabel installation, slutter han.
Kameraet kan naturligvis også IP, så det er muligt at streame fra det.
I den forbindelse er der såmænd indbygget webserver, så der kan streames uden yderligere udstyr. Endda med op til 16 kameraer, der dog kræver lidt mere kontrol end der er i den indbyggede server.
Panasonic tilbyder i den forbindelse også en række controllers eller tilpassede systemer fra Crestron, AMX, Winnov og andre.
Herhjemme er det Torben Hallum du skal snakke med. Prøv på 40458261, eller læs mere her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?