Forsiden > Ny teknik > Så er der Fusion 7 til alle der har mod på visual effects

Så er der Fusion 7 til alle der har mod på visual effects

mandag 10. november 2014, af Tom Dissing

Julen kom lidt tidligt til Blackmagic Design kunder, der nu kan klikke en smule og i en fart fo fat i den garanteret totalt umuligt tunge Fusion 7, der findes i en helt gratis og i en købeversion på Blackmagic Design site.
Softwaren, der som vi forstår bare kræver en heftig PC og et serienummer til et ( relateret ?) Blackmagic Design produkt, hvorefter der kan trylles i alt fra 2D til 3D og i bevægelser, der kun kan skabes i en computer.
Fusion 7, der er kommet op på deres site fra idag, findes ydermere i en købeversion, der til 999 dollars, kan alt det som større faciliteter har brug for, da det her er muligt at rendere på flere noder og en masse andet, der er relevant i stor spilproduktion og andet.
Hvornår den enkelte facilitet bør gå fra gratis versionen til den betalte, må i tale med jeres Blackmagic Design pusher om.
Som vi husker det, er det ikke mange uger siden Blackmagic Design købte huset bag Fusion 7, der tidligere var netop så high end at det var absolut umuligt at få fingrene i det, hvorfor softwaren var netop så eksklusiv at stort set ingen kendte til den.
Nu kan alle trylle med spilproduktion, high end visual effects tools og alt det andet, som VFX og motion designerne plejer at trylle i.
Folk det har hørt om Fusion, ved at det rent faktisk er ganske udbredt i Hollywood, hvor et par tusind spillefilm og TV serier, som “Maleficent”, “Edge of Tomorrow”, “Sin City: A Dame to Kill For”, “The Amazing Spider-man 2” og “Battlestar Galactica”, “Orphan Black” og en masse mere.
Og nu hvor gratisversionen kun er begrænset i forhold til “netværks/node produktion” er det nu muligt at skabe indhold der er godt nok til Hollywood, på den nærmeste bambus PC.
Blandt de uendeligt mange faciliteter der kan nævnes er bunker af relativt simple ( at programmere ) visuelle effekter, motion graphics værktøj og infinite 3D workspace, der giver plads til 3D compositing, paint, rotoscope, retiming, stabilization, titling, og endelig den 3D particle generator, som halvdelen af Hollywoods eksplosioner bygger på.
Der er keyers der kan langt mere end du måske er vant til og endeligt muligheden for at importere og rendere 3D geometry.
Hvad der kan lade sig gøre i gratis versionen og hvad der kræver at du investerer finder du ud af heromkring.
Noget kunne dog tyde på at det netop er købeversionen der er fedest.
Ud over de oplagte node fordele, er der indbygget en masse “optical flow tools”, der blandt meget andet kan bruges til “advanced retiming”, “stabilization” og endeligt til “stereoscopic 3D production”.
Så hvis det handler om 3D film produktion, skal du altså op i købeversionen, som eksempel.
Muligheden for at kunne håndtere third party OpenFX plug ins, kan også være nok til at der skal investeres fra starten af.
Igen, spørg din lokale Blackmagic Design pusher, eller tjek deres site.
Grant Petty, Blackmagic Design CEO siger:
-Visual effects software has been expensive for way too long and it’s time that this changed. Consumers are screaming for more exciting movies and television programs and so we need to do everything we can to help our customers create stunning visual effects, starter han og fortsætter.
-Now, with the free version of Fusion, everyone from individual artists to the biggest studios can create Hollywood caliber visual effects and motion graphics! When combined with DaVinci Resolve Lite, customers can get the world’s most advanced tools for editing, grading, 3D compositing, visual effects and motion graphics, all absolutely free!, slutter han.
Vi har forsøgsvist prøvet at downloade men det ser ud til at de kræver “et serienummer” for at det er muligt.
Det har vi tolket til at du skal eje et eller andet Blackmagic Design produkt før det er muligt at hente softwaren gratis.
Det kan være vi tager fejl.
Sikkert er det dog nok at Fusion 7 Studio står foran en nærmest umulig udbredelse, hvilket vil ændre visual effects og motion graphics markedet en gang for alle.
Folk der allerede har investeret i Fusion, kan opgradere til den nyeste studie ( betalings ) version.
Det kan dog være at du lige bliver nødt til at kontakte Blackmagic Design først.
For en god ordens skyld er der ingen skjulte “annual maintenance fees”, “subscriptions”, “connection to the cloud”, eller “per node render license“ ekstraomkosninger.
Når soften kører, koster det bare et bunke nye CPUer hver gang du synes det går for langsomt.
Her en promo for en tidlig version af Fusion 7.0.
Der er ikke rigtigt kommet mere fra den tidligere “ejer” af softwaren, siden.
Så det kan være at der er en direkte sammenhæng der.
Her 20 minutter hvor du kan læse softwaren lidt bedre at kende.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?