Forsiden > Mediepolitik > Så er der ikke længere en såkaldt tilslutningspligt

Så er der ikke længere en såkaldt tilslutningspligt

mandag 6. januar 2014, af Tom Dissing

Den såkaldte tilslutningspligt, der - i følge en rapport fra Deloitte - menes at berøre 650.000 husstande, der er “tvunget” til at købe “bestemte” TV pakker, fra bestemte udbydere, er ophørt her fra årsskiftet.
Det betyder at den enkelte boliger allerede nu kan vælge at droppe deres antenneforening, og selv vælge hvilket udbyder og hvilket pakker de ønsker at købe, med mindre at specielle lokale regler gør det umuligt.
Reglerne er dog fortsat særdeles komplekse, og mange vil fortsat ikke have muligheden for selv at vælge, da selveste lejeloven også skal ændres før der er valgfrihed i lejeboliger.
Det til trods er loven altså blevet lempet, så mange private husstande nu har muligheden for at vælge fra og til.
Og de nært forestående medieforhandlinger - kunne ende med - at betyde at lejeloven bliver ændret, så lejere også får muligheden for selv at vælge udbyder og TV pakker.
Boxer TV, der er blandt dem der rigtigt gerne ser loven ændret har i den forbindelse etableret en side der forklarer reglerne, så vi andre også kan forstå hvad der sker.
Den lempede tilslutningspligt, er uanset et stort skridt i den rigtige retning, da ganske mange leje og privat-husstande - efter sigende - skulle være særdeles utilfredse med ikke selv at kunne vælge hvilke udbyder de køber ind hos.
Hvordan det rent faktisk så bliver muligt for lejere, at vælge andre pakker end dem som udlejere tilbyder som en del af lejekontrakten, svæver fortsat i det uvisse.
Sikkert skulle det dog være at politikerne kigger på området for tiden.
Både som en del af medieforhandlingerne, og som et seperat spørgsmål.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?