Forsiden > Ny teknik > Så er støvsugeren der blev til askebæger snart ude

Så er støvsugeren der blev til askebæger snart ude

torsdag 19. december 2013, af Tom Dissing

Der skal nok være et par millioner der har ventet på at “The Monster” ankommer.
Og nu skulle den være god nok.
Den nye Apple “pro”, stationære frigives idag.
Og da en del tyder på at der også her i landet findes folk der har ventet længe og meget, er blandt andet Stjernholm & Co. ude med “en arbejdsstation”, der kan få alt og alle til at savle.
De kalder den ikke overraskende “The Monster”.
Årsagen er oplagt nok at der er mere inde i boksen, end de fleste kunne drømme om, og at den må formodes at være netop så hurtig at det rent faktisk er til at savle over.
Det som Stjernholm & Co. kalder for “The Monster”, er en 12 core/64GB ram maskine med 1TB af det hurtigste (?) SSD, nærmest monteret direkte på CPUerne, og suplerende udstyret med grafik der - igen - får de fleste til at få bobler i begge mundvige.
Eneste problem er naturligvis at det koster 84.839 kroner at komme derhen.
Så er der til gengæld også en 4K 32 tommer skærm med, der reelt betyder at der kan postes i 4K, i det sekund kasserne åbnes.
Folk der ikke lige har 100.000 med moms til en ny arbejdsstation, kan - overveje - at gå efter den “mindste” config.
Den ender på 18.799, kroner, ex, hvilket nærmest er så billigt at der burde investeres i flere.
Denne version har stadig 4-cores/12GB ram/256GB HD og et hæderligt grafikkort.
Og er dermed en voldsom opgradering af - for eksempel - eksisterende systeter, der burde kunne migreres over på et par timer, forudsat vanen er at gemme alt data på eksterne raid systemer.
Stjernholm & Co. tilbyder her en række versioner af det samme, og lover at maskinen skulle være blevet “frigivet” af Apple idag torsdag kloden rundt.
Hvordan det så rent faktisk står til med leveringen, er mindre konkret.
Folk der ikke har fulgt med, eller som måske står overfor at investere i deres første Mac, ved sikkert ikke at det er første - store - opgradering og udvikling af Apples arbejdsstationer i mange år.
Og selv om at det kan undre at der er tale om en “kasse” ( et rør ) der ikke rigtigt kan opgraderes, kunne det let tænkes at hænge sammen med at Apple nu kun udvikler arbejdsstationer til dem der bruger langt mere på eksternt udstyr.
For eksempel I/O gear eller andet.
Som vi forstår det er det årsagen til at maskinen allerede fra “fabrikken” og leverandørens side konfigureres efter behov, hvorefter den bestilles.
Som eksempel koster “grundkonfig” fra kr 18.799 til 59.247 kroner, hvor der reelt betales for flere Cores, mere Ram og mere lager.
Muligheden for at køre på så mange Cores burde betyde at der ikke længere findes ventetid i ordentligt skrevet software, ganske som at tidligere udfordringer som Redering i alt fra 3D til udfordrende opløsninger burde blive en leg nu.
Og hvis du tidligere har haft problemer med at få din maskine til at afspille 4K i 1000fps, burde den vilde GPU, der nu kan håndtere op til 7 teraflops, kunne klare den nu banale udfordring.
Levering og alt det der, må du tjekke op med din Mac specialist.
Det ser nemlig ud til at Macs prof maskiner flytter sig over i det rent professionelle miljø.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?