Forsiden > Ny teknik > Så kom 970eren endelig

Så kom 970eren endelig

tirsdag 24. juni 2014, af Tom Dissing

Størrelsen InfoComm, der ikk er med på listen over broadcast shows du bare ikke kan leve uden at besøge, endte alligevel med at vise enkelte nyheder frem.
Således brugte Sound Devices dette show til endeligt at kunne vise en fuldt fungerende og “færdig” 970er, der er deres bud på en “dedicated audio-only rack-mounted recording solution”, der kan håndtere 64 samtidige kanaler via Dante og MADI.
Folk der bare ikke kan optage nok samtidige kanaler, ser ud til at have fået en ny og særdeles relevant mulighed.
Sound Devices har nemlig netop sluppet deres 970er, der ud over at kunne optage 64 kanaler samtidig, naturligvis i mono eller stereo, alt efter præference.
Og selv om at det siger sig selv, så optager den naturligvis i op til 24bit WAV på alle 144 indgange.
Dog max op til 64 kanaler af gangen.
Dette fordi der kun kan optages på en “indgang” af gangen, som vi forstår det.
Og så er der - som altid - detaljen med højere opløsninger.
Opløsning spiser “båndbredde”, så 96kHz Dante betyder altså at der “kun” kan optages 32 samtidige spor.
Den kan naturligvis modtage 192kHz, men optager dog “kun” i max 96kHz.
Enheden håndterer omvendt netop så mange analoge og digitale indgange at det nærmest blot er et spørgsmål om ambition, hvad der optages samtidigt.
Noget der i den virkelige verden, “plejer” at betyde at der nu kan optages i 16-32 spor uanset hvad, og at det “altid” er muligt at optage i op til 64 samtidige kanaler.
Sound Devices understreger hvor seriøst de tager lyd, ved at have udstyret enheden med hele fire harddiske, så det ydermere er muligt at optage til flere samtidige drev ( HDs), der så kan gemmes inde i det nærmeste brændsikre skab, når der ikke er mere plads.
Det hele kan supplerende styres over web, så ting kan klares fra flyveren, eller over telefonen, mens assistenten lige klarer FOH.
Er ambitionen at flytte optagelser, er det også muligt, da enheden kan snakke med alt andet over SMB, hvilket - mere eller mindre - blot betyder at den fungerer som en “enhed” i en netværk, der kan findes og hentes fra og sendes til, hvis relevant.
Mere relevant er der RS-422 og GPIO kontrol og der er flere muligheder for at konvertere fra analog til AES digital, MADI eller Dante, end du kan drømme om.
Bedst af alt er der en fem tommer høj skærm på forsiden, så du lynhurtigt kan se hvad der sker, og for eksempel se hvilke tracks der optager eller spiller.
Og så er der to ekstremt vigtige stik på forsiden.
Nemlig et stik til høretelefoner, så det er muligt at høre hvad der sker, og et stik til et keyboard, så enheden kan gemmes langt væk, bagerst i en OB vogn, eller andet, og stadig give brugerne muligheden for at bruge den “lokalt i en fart” ( press record og hør at det hele virker, red. )
Læs mere om nyheden her
Eller tjek videoen herunder.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?