Forsiden > Ny teknik > Så kom der fingre på det der 4K Varicam 35

Så kom der fingre på det der 4K Varicam 35

tirsdag 3. juni 2014, af Tom Dissing

Alle har efterhånden bemærket at Panasonic er på vej med et par nye Varicams, som de kalder for Varicam 35 og Varicam HS.
Begge skulle komme på markedet “lige om lidt, måske endda i år” og er blevet vist frem - flere gange - i noget der ligner næsten fungerende versioner.
Desværre er der er en række “udfordringer”, hvor prisen så afgjort ser ud til at være en af de største.
Matt Allard fra newsshooter.com var for nylig i Japan, for at tale med Panasonics Neil Ugo, der kunne fortælle at prisen ender på noget der ligner 60.000 dollars for Varicam 35 hovedet, og sikkert lidt mindre for B4 versionen.
Og da det er dobbelt så meget som et F55 eller et C500 og 10.000 dollars mere end et Arri Amira, hvorfor det svært at se hvor dette kamera skal passes ind i et marked, der ikke har det bedre end at der altid er plads til at spare 10-30.000 dollars, der jo bliver til en del mere i vores del af verden.
Kameraet kan ydermere ikke optage internt i RAW, hvorfor der skal påregnes en ekstern optager, hvilket jo gør Panasonics 4K VariCams til endog særdeles dyrt legetøj.
Når det er pointeret, er kameraet på vej til USA, til de kommende 2014 Cine Gear Expo dage, der starter i morgen i Los Angeles.
Dage, der plejer at bringe et par nyheder, da der altid er en del filmgear der ikke nåede at komme med på NAB2014, og som derfor får premiere der.
Og sådan kunne det også lidt se ud med nyhederne fra Panasonic.
Matt Allard der har pillet en masse ved kameraerne vurderer her at kameraerne er lette at have på skulderen, og at B4 mount versionen er godt balanceret.
EVF er i begge tilfælde skarp og let at justere.
Panasonic rater dog Varicam 35 til 800ISO, hvorfor der er tale om et svagt mindre lysfølsomt kamera end Sonys F55.
Præ produktions modellen, kunne dog rates til 12800ISO, hvilket i følge Panasonic giver en dynamik på omkring 14 stop.
I bedste stil, er det nu muligt at klare en masse indstillinger via iPad - der som det fremgår af videoen herunder - nærmest kan fjernstyre farverne og andet i kameraet.
I realiteten mindre relevant, da de fleste må formodes at optage RAW, lige bortset fra at det jo netop ikke er muligt i dette kamera.
Sikkert skulle det dog være at det er muligt at “brænde” indstillinger ind i optagelser, eller - mere realistisk - at vælge en Log eller LUT indstilling og så optage med udgangspunkt i denne, og grade sig frem til det ønskede resultat derhjemme.
Output sker over 4 SDI stik. Og der er ingen HDMI ud. ( endnu, red. )
Det er dog muligt at optage 4:4:4 internt. Bare ikke i RAW.
Derfor.
Hvis du ønsker at optage i andre formater end dem Varicam tilbyder skal der optages på en ekstern “båndmaskine”. Vel og mærke en sådan en af slagsen, der kan håndtere 4 x SDI.
Og det er det så kun Codex der kan, hvilket omvendt betyder at RAW båndbredden mindst er på 880 Mbit/s, når der optages eksternt med dette kamera.
Kameraet kunne med andre ord ligne et “nyt” studiekamera, der kan bruges til specielle projekter, i form af VFX, eller spillefilm, der har brug for et specielt look, eller skift i hastigheden og andet.
Optaget i kameraet.
Her den video som Matt Allard fra newsshooter.com har lagt op.
Læs mere om hans oplevelser her

First Look At The Panasonic Varicam 35 and Varicam HS from Matthew Allard ACS on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?