Forsiden > Ny teknik > Så kom efterfølgeren til EX-3

Så kom efterfølgeren til EX-3

onsdag 12. juni 2013, af Tom Dissing

Der er stadig ikke så meget ude om nyheden, eller rettere alt det der er "vigtigt" er kendt.
Spørgsmålet er derfor mere hvordan camcorderen fungerer i produktionen og om der rent faktisk er tale om en optimal erstatning af de mange EX-3ere der er ude og løbe.
Konkret er det nye PMW-300 et såkaldt "semi-shoulder mount camcorder", hvilket på dansk betyder at det er muligt at placere kameraet på skulderen, men at det bestemt også er muligt at kaste rundt med det i det kendte to hånds "tag" der giver sådan nogle fine smerter i ryggen.
Der kan udskiftes optik på dyret, der er født med en 1/2 tomme blok, hvilket betyder at alt fra de gamle B4 mount 1/2 tomme optikker til moderne dittoer kan bruges.
Der optaget i 50Mbit/s XAVC eller XDCAM.
Og da det er i MPEG HD422, optager dette fine kamera altså i en højere kvalitet end DR distribuerer i internt, som eksempel.
Sony selv er godt klar over at der er tale om næste generation af deres populære EX-3er, der også havde en Exmor sensor.
Sony er dog ikke så venlige at de fortæller hvor meget mere lysfølsomt nyheden er blevet i forhold til forgængeren.
Der burde dog være tale om et kamera der mindst er native 800 ISO, måske endda 1600.
Igen.
Det finder du først ud af, når du tager forbi en af dine favorit Sony Camcorder pushere.
PMW-300 skulle dog kunne "deliver incredible images even in low-light conditions".
Så det er nok pænt lysfølsomt.
Da camcorderen er født til at kunne optage i 50Mbit/s i MPEG HD422, efterlever det allerede fra starten af European Broadcasting Unions mindsteregler for "broadcast kvalitet".
Og når Sonys XAVC codec bliver mere udbredt, burde kameraet blive endnu mere populært hos EBU.
Og selv om at der er tale om et 1/2 tomme kamera, foreslår Sony fra starten af at der jo også kan bruges 2/3 tomme glas, eller en af de to Zooms som Sony regner med at frigive sammen med Camcorderen.
Disse, der er en 14 og en 16x Zooms har begge manuel og auto focus.
Søger er en 3.5-tomme colour LCD viewfinder (på 960x540 pixels), med mulighed for at vælge andre løsninger, da viewfinder kan udskiftes.
PMW-300 har HD-SD/SDI og HDMI output, så det er muligt at bruge kameraet i flere sammenhænge, og der kan optages i alt fra 1080/25p til 720/25, hvilket omvendt giver muligheden for at optage i op til 2.5x slow motion.
Der optages på SxS memory kort og SD, Memory Stick og endeligt XQD kort, hvilket burde give alle budget en mulighed for at finde netop deres foretrukne optagemedie.
Kameraet er naturligvis kompatibel med Sonys UWP audio line, hvilker slet og ret betyder at alle - nye - trådløse Sony mics virker.
Bill Drummond, Strategic Marketing Manager, Sony Professional Solutions, Sony Europe siger:
-The PMW-300 incorporates all the market leading features from our XDCAM family in a semi-shoulder HD422 50Mbps camcorder, starter han og fortsætter.
-From working closely with our customers we know there is strong demand for a truly versatile semi-shoulder camcorder that has been designed to meet the needs of the broadcast, production and corporate event worlds, slutter han.
PMW-300 med en ny 14x zoom kommer til oktober, mens PMW-300 med en 16x zoom, kommer "senere, måske i 2013".
XAVC support for HD kommer i 2014

..mener

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?