Forsiden > Ny teknik > Så kommer Thunderbolt til PCerne

Så kommer Thunderbolt til PCerne

onsdag 10. april 2013, af Tom Dissing

Endelig, fristes man til at sige.
Endelig viser Intel deres "Thunderbolt interface technology" frem, så alt og alle kan komme igang med flytte enorme mængder af data hurtigere end før.
I første omgang via Intels kommende DSL4510/4410 controllers, som du også ender med at komme til at kende som "DisplayPort 1.2", der kan flytte data i op til 20Gbp/s.
Intel lover ydermere at nyheden bruger "mindre strøm end tidligere", hvilket - underforstået - burde betyde at selv elendige og meget billige PC motherboards nu kan flytte de omtalte 20Gbp/s, til eksterne enheder, hvis det skulle vise sig relevant.
Intels egentlige budskab på NAB 2013 er dog at deres kommende Falcon Ridge Thunderbolt controller problemfrit kan flytte 4K video langt hurtigere end realtid.
Og det endda i flere strømme, forudsat at der er nok SSD medier bag et par Thunderbolt stik.
Macbrugere vil allerede være bekendt med Thunderbolt, da bærbare Apple computere længe har haft dette interface.
Først i form af den såkaldte DisplayPort senere i form af en Thunderbolt port, der reelt er "samme stik" bare med et nyt navn.
Uanset hvad, tyder en del på at - i første omgang - professionelle PCere kommer til at inkludere Thunderbolt porte, og at dette fænomen snart spreder sig ned til almindelige PCere.
Og det er vel sagtens også en del af Intels budskab.
Blandt det perfærudstyr der længe har været på markedet er LaCies Thunderbolt harddiske, der nu kun er begrænset af hastigheden på SSD diskene, der nu reelt er langsommere end den båndbredde Thunderbolt tilbyder.
Eneste triste ved denne historie er at Intel først starter produktionen af DSL4510/4410 controllers senere på året.
Så sent at hardware fra blandt andet LaCie først kommer til at indeholde de nye controllers engang næste år.

..mener

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?