Forsiden > Ny teknik > Så kommer den første Sony F65 blockbuster

Så kommer den første Sony F65 blockbuster

tirsdag 2. april 2013, af Tom Dissing

Det kan vel ikke overaske at den kommende Claudio Miranda film, "Oblivion" ser ud til at blive noget af det "flotteste" du længe har set.
Blandt årsagerne må være at fotografen har valgt at optage på Sony F65 i stedet for på film som i tilfældet "Life of Pi", der er hans forgående film.
I tilfældet "Oblivion", der er "meget digital", blev det åbenbart tidligt vurderet at det var smartere at gå digital i stedet for at skyde på film.
En udvikling der blandt andet hang sammen med at der skulle optages en masse til composit, og at det i flere tilfælde - formodentligt - ikke ville være muligt at rense Green Screen op i post.
At det så endte med at ganske mange billeder blev optaget "i kameraet", er - som det fremgår af behind the scenes produktionen en helt anden historien.
Sonys F65 blev ydermere valgt fordi de billeder den optager er "lidt renere", som Claudio Miranda forklarer det:
-Its a little cleaner. Its very resolute and it has a huge color gamut. Theres a huge dynamic range. It holds well in the highlights. It gives you a great base for being malleable. For Oblivion, the look of this movie was F65, slutter han.
Vi har fundet den nyeste promo for "den første Sony F65 4K film" og en behind, der viser at der i den grad blev "tryllet".
I forhold til de omtalte "in camera" tricks, blev brugt en "500 foot wide screen", der krævede 21 projektorer, så der kunne optages med "15K motion picture front projection", som supplement til scenens resterende indhold.
Baggrundende er - naturligvis - optaget på Island, på Hawaii og andre steder.
Og så er optagelserne "stitched sammen", så tre 5K billeder til sammen giver op til 15K billeder. Forresten en måde at hæve opløsningen på, der er særdeleds "hot" i Hollywood for tiden.
Morsomt nok er stort set hele filmen optaget på T1.4/2 på Master Primes.
Dette fordi Sonys F65 er netop så lysfølsomt at det - kombineret med hurtigt glas - klarer de fleste situationer.
En udvikling der i følge Claudio Miranda betyder at Sonys F65 nu for alvor løber fra blandt andet Red Epic, der omvendt blev brugt til baggrundene.
Blandt årsagene til at han foretrækker F65 er den "mechanical shutter", der "ser bedre ud" end "any electronic shutter".
Her en promo og en behind the scenes.
Vi er lidt forvirrede.
Der er enten dansk ( eller/og amerikansk ) premiere den 11. april, eller også er det kun i USA der er premiere i april, mens der er dansk premiere engang i juli.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?