Forsiden > Mediepolitik > Så kommer liberaliseringen

Så kommer liberaliseringen

onsdag 6. maj 2015, af Tom Dissing

Folk der bor i socialt boligbyggeri, hvor en del af huslejen er adgang til en bestemt TV-kanal distributør, kan fra årsskiftet se frem til selv at kunne vælge.
Der er dog indbygget netop så mange forbehold i dette tiltag, der er en del af regeringens plan “Vækstinitiativer 2015”.
Seere i socialt boligbyggeri skal nemlig fortsat betale for de anlæg der befinder sig i ejendommene, hvilket - i princippet - betyder at beboere der ønsker et frit valg, får valget mellem udbydere af absolut de samme pakker/kanaler, suppleret af en afgift til boligforeningen, da de mange antennekabler og installationer der findes jo fortsat skal betales/forrentes.
Regeringen er dog glad, og lover at - et eller andet sted - mellem 520.000 og 650.000 husstande fra årsskiftet får det såkaldte frie valg.
Desværre betyder det ikke at resten af landets husstande også får det valg.
Der er ydermere reelt ingen konkurrence på distributions delen, hvorfor det frie valg efter årsskiftet fortsat vil være begrænset til muligeheden for at vælge mellem det samme, til den samme pris fra en af flere udbydere.
Uanset dette, ser det - i det mindste på papiret - ud til at der bliver liberaliseret.
Derfor har den relevante minister i følge business.dk netop sagt:
-I dag er mange husstande forpligtet til at betale til en fælles TV-løsning. Et øget frit valg vil give forbrugerne bedre mulighed for selv at vælge deres TV-distributør og dermed vælge den distributør, som kan tilbyde de bedste kanaler til husstandens behov. Samtidig forventes det, at husstandene samlet set vil opnå en besparelse, og at øget frit valg vil øge konkurrencen på markedet for TV-forsyning, sluttede han.
Det ser ud til at være mere end vigtigt for regeringen at de enkelte boligforeninger fortsat “respekterer eksisterende aftaler med TV-distributører”.
Specielt i de ældre sløjfeanlæg, der kræver nye regler, da alle husstande her “sørger for at den næste husstand” også kan se TV.
130.000 husstande ud af de 650.000 husstande har såkaldte sløjfeanlæg.
Som vi forstår det vil disse først kunne slippe for en bestemt distributør senere.
Regeringen har i den forbindelse endelig bemærket at der fortsat er over 2,5 millioner husstande, der modtager TV i “pakkeform”.
Noget de også ønsker at gøre op med.
Som det ser ud nu modtager 679.000 husstande således TV-grundpakkerne ( fra forskellige udbydere, der reelt tilbyder det samme til samme pris, red. ), mens 632.000 husstande har købt sig adgang til mellempakken.
Slutteligt køber 1.010.000 husstande den såkaldte “fuldpakke”.
Politikernes plan er at kigge på de resterende husstande og det faktum at de intet valg har på et senere tidspunkt, da “frit valg på dette område”, ville gøre dem særdeles upopulære hos distributørerne, der omsætter 11.136 milliarder alene på TV pakkerne. ( med udgangspunkt i YouSees nuværende priser, red. ).
Der mangler i den forbindelse 251.000 husstande der “ikke ved” hvor de modtager deres TV kanaler fra.
En banal omsætning på 1.231 milliarder hvis de alle har valgt mellempakken.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?