Forsiden > Ny teknik > Så nåede Canon til M5

Så nåede Canon til M5

torsdag 15. september 2016, af Tom Dissing

Canon ser ud til at være på vej ind - lidt mere - i det såkaldte spejlløse marked.
Noget de har været i et stykke tid, med deres M serie, der nu er nået til huset der hedder M5.
Og selv om at der findes en række andre producenter der har endog enorm succes med spejløse huse, ser det fortsat ikke ud til at Canon har sådanne planer.
Huset er i stedet noget der kunne kaldes en direkte fortsættelse af serien, der nu er udstyret med en DIGIC 7 processor og en 24.2 megapixel CMOS, hvilket burde være nok til at få mange fotografer til at tjekke systemet ud.
Serien har nu fået Dual Pixel CMOS AF teknologi, hvilket giver samme autofokus på videodelen, som kendes fra husene med spejle.
Canon selv vurderer at M5 derfor kunne være et “backup kamera til den professionelle fotograf”.
Glasset er omvendt ikke specielt højt prioriteret.
CMOS, der mere eller mindre har samme størrelse som de mange S35 kameraer mange bruger til video produktion, er netop blevet suppleret med et par nyheder.
Den korte, der kræver en del lys, er deres 15-45mm f/3.5 - 6.3 IS STM, der som du vil have bemærket er en f3.5 til f6,3 optik, hvilket jo skal ganges med en faktor 1,5, hvis du vil kende lysfølsomhed og DOF i forhold til en FF optik.
Kunder der hellere vil have lange optikker, får også denne mulighed med en 18-150 mm, der ligeledes er f/3.5-6.3.
Prioriteringen ser ud til at være vægten, hvilket jo har det med at gå ud over blandt andet lysfølsomhed.
Omvendt vejer den nye 18-150 mm bare 300 gram.
Kameraet er rated, til at kunne optage i 25600ISO, hvilket Canon forklarer med at der er teknik i dette hus, der også findes i et 80D kamerahus.
M5 kan optage op til 9 billeder i sekundet, med såkaldt fast fokus og 7 med autofokus.
Overvejer du at investere i huset til videoproduktion, kan du se frem til HD 1080, der kan optaget i op til max 60fps uanset opløsning, der stadig bliver stabiliseret af en 5-akset stabilisator, der - jo gav 4 blænder hos konkurrenten - så hvorfor ikke også her. ( producenten skriver at den giver 4 blænder )
Suppleres der op med et af de såkaldte “Dynamic IS” optikker, burde stabiliteten blive øget med et par blænder til.
Kameraet er i bedste stil udstyret med Wi-Fi og NFC, så der kan kommunikeres til den nærmeste telefon eller iPad, suppleret af Bluetooth, som vi gætter på betyder at kameraet kan styres fra en mobil.
Det er muligt at investere i huset fra engang i november.
Vil du have en af de to kit optikker sælges den korte med huset fra starten af, mens den lange først kommer til december.
Huset er prissat til 8.850 kroner med moms.Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?