Forsiden > Ny teknik > Så skal der kontribueres

Så skal der kontribueres

fredag 11. december 2015, af Tom Dissing

Et af de evige problemer med alt fra live multikamera produktion til rygsæks udfordringer rundt om i landet, var indtil nu at du skal bruge et utal af telefonkort, der helst skal være mere redundante end godt er.
Ellers kommer der ikke noget hjem.
Og da det hele koster, og som regel alligevel ikke rigtigt kan hvad det skal bliver der som regel streamet hjem i noget der minder om en pænt dårlig YouTube kvalitet.
Det er der bare ingen der behøves at gøre mere.
TDC har nemlig netop meldt ud at de nu kan tilbyde interresserede et endog heftigt “hul i væggen”, hvis de vil sende hjem, eller kontribuere/distribuere trådløst.
TelCoen er med andre ord klar med 4G+, der nu skulle virke i op til 400 Mbit/s.
Som vi husker det blev 4G+ ellers introduceret tilbage i sommer.
Dengang var der bare ikke lige nogle antenner eller den hardware der skal til før du kan sende data med op til 400 Mbit/s via mobilnettet.
Det er der nu, lover TDC.
Teknologien bag, hedder Triple Carrier Aggregation (3CA), der betyder at det nu er muligt at flytte op imod 50 MB i sekundet, altså forudsat at der streames.
Omvendt betyder det at du kan flytte en GB på 20 sekunder, så der er en del relevante muligheder med 4G+.
Planen er i den forbindelse 1.500 4G+ master.
Indtil videre er de nået til 400 mobilmaster i de store byer. ( der er lidt forvirring om hvorvidt der er 400 eller 1500 master der fungerer idag, red. )
Så der går altså stadig et stykke tid før alle signaler fra en begivenhed kan sendes hjem over mobil nettet:
Igen.
TDC mener at de kan tilbyde 4G i op til 100 Mbit/s, så en bunke af sådanne forbindelse må klare det indtil videre.
Peter Schleidt, der som koncerndirektør i TDC Operations forklarer:
-Hastigheden er selvfølgelig en vigtig parameter for både mobilkunder og mobiloperatører. Men der er også et element af fremtidssikring i hele tiden at være på forkant, starter han og fortsætter.
-At vi allerede nu har 4G+ på ca. 1.500 master betyder alverden for kapaciteten i netværket. Kapaciteten i mobilnettet er måske ikke presset i dag eller i morgen. Men med det stigende dataforbrug, er kapaciteten måske presset i overmorgen. Og dér skal vi konstant være på forkant, slutter han.
Største problem i den forbindelse er naturligvis at der reelt ingen telefoner findes der kan flytte 400 Mbit/s.
Spørgsmålet er derfor om der findes professionelle modems der kan, og om det er relevant at investere i disse.
Stensikkert er det dog at vi alle bruger stadig mere data. Og at de fleste - inklusive professionelle - er lodret ligeglade med om det sker trådløst eller ej.
Det skal bare virke altid og over alt ( hvilket gør ledningerne til et problem, red. )
Folk der er interesserede i teknikken kan glæde sig over at det er Huawei der har leveret hardwaren, hvilket kunne betyde at de enten nu eller snart kan tilbyde modem der kan flytte så meget data.
Et hurtigt kig ser dog ud til at undestrege at noget af det eneste der kan, er LTE Qualcomm Snapdragon X12, der såmænd er den chip der afløser Snapdragon 810, der skulle befinde sig i en række mobiltelefoner.
Uanset hvad er det oplagt at professionelle vil kunne finde hardware der supporterer de nye - vilde - hastigeheder i TDCs mobile net.
4G+, er i den forbindelse en smule misvisende.
Dettet fordi det reelt er en teknologi der bygger videre på 4G.
Sammen med Huawei har TDC dog fundet at det smarteste og lettest forstålige ( nu går der hurtigere, red. ) er at kalde nyheden for 4G+.
Peter Schleidt fortætter:
-TDC’s lancering af 4G+ i juli måned var en milepæl for mobilteknologi i Danmark. Få måneder senere så vi, hvordan TDCs 4G-net i en stor international test blev kåret som verdens hurtigste mobilnet. Det er vi selvfølgelig rigtig stolte af. Men det skal ikke være en sovepude. Med udbygningen af 4G+ til 400 Mbit/s fastholder vi vores position blandt verdens ypperste, slutter han.
TDC er fortsat landets største mobilselskab.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?