Forsiden > News > Sådan bliver valget på DR

Sådan bliver valget på DR

onsdag 10. juni 2015, af Tom Dissing

DR1 der ser ud til at være den station de fleste bruger til at se nyt om valget på, har netop løftet sløret for hvordan “deres valg” ser ud.
Ikke på selve valgaftenen, men derimod deres “Demokratiets aften”, der i følge DR er en “gallafest for demokratiet”, og DR1s sidste partilederrunde før befolkningen krydser fremtiden af, den 16 juni fra 20.00-21.30.
I en tid hvor events er spredt ud over mange timer, virker det nærmest helt sært at DR1 tror at de kan nå hele vejen rundt på så kort tid og at de 1800 publikummer føler at de får noget ud af at være tilstede.
“Demokratiets aften”, er omvendt en del af de events der bliver afholdt i DRs Koncerthus, hvorfor alt og alle vil være helt oppe og køre allerede før det hele går løs.
Og da det stadig handler om en “klassisk partilederrunde”, der netop kunne ses som “en gallafest for demokratiet i Danmark”, som DR skriver det, er det vel på sin plads at bruge 1,5 time på at se om demokratiet stadig fungerer.
Naja Nielsen, der er valgchef siger:
-“Demokratiets aften” er blevet en moderne tradition, som både partilederne og mange seere glæder sig til. Her vil vi forsøge at løfte debatten op, så den handler om de vigtigste spørgsmål og partiledernes visioner og planer for Danmark, starter hun og fortsætter.
-Aftenen er i særdeles kompetente hænder med DRs faste valg-makkerpar i spidsen. Kim Bildsøe Lassen og Ask Rostrup er fantastiske til at sikre, at det høje journalistiske niveau går hånd i hånd med den gode stemning, slutter hun.
Og med bare to dage til selve valget er det oplagt at “valgets sidste store partilederdebat på DR1” rent faktisk kunne tænkes at flytte stemmer, hvilket tvinger Kim Bildsøe Lassen og Ask Rostrup til at “dele sol og vind lige” ganske som at de nok ikke kan lade være med at provokere de 10 partiledere til lige at give det hele en ekstra tand.
DR har under hele valgkampen fulgt “befolkningen” på #DRdinstemme. Og data herfra bliver helt sikkert en del af oplevelsen der den 16. juni.
Ideen er gøre det hele “mest muligt” personligt og i stedet for at kigge på de “politiske kugler, som støbes på Christiansborg”, kigge på “konkrete personhistorier fra Danmark”, hvor der “formuleres grundlæggende spørgsmål” som partilederne så ellers kan snakke om.
DR forventer oplagt nok at emner som økonomi, velfærd og asylpolitik bliver blandt de store på “Demokratiets aften”.
Der er ingen promo eller trailer ude om programmet.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?