Forsiden > Ny teknik > Sådan får du UHD hjem

Sådan får du UHD hjem

mandag 29. august 2016, af Tom Dissing

I de her tider, hvor alle taler om UHD, mens - næsten - ingen gør noget ved det, er BT stille og roligt gået i aktion.
Så meget at de i år tager på IBC, for at vise deres SNG vogne, der - for uindviede - er de biler der har det nødvendige udstyr til at sende de levende billeder “hjem” fra den begivenhed der dækkes.
Og nu hvor “hjem” er den TV station der sender fodboldkampen eller andet, er det jo ret heldigt at der nu også findes Ultra High Definition “outside broadcasting links trucks”, der herhjemme blot ( typisk ) kendes som SNG vogne, der er kort for ( det lettere misvisende ) Satellite News Gathering.
BTs tilbud på den front, ser ud til at være en helt almindelig Iveco, der har plads til en masse gear og en parabol på taget.
Og nu hvor denne vogn allerede har været ude og sende UHD hjem, fra blandt andet “BT Sports live transmissioner fra the Aviava Premiership Rugby Matches, der bliver/blev sendt ( live ) i UHD/4K, kan der ikke længere herske tvivl om at stadig flere forberede sig på en fremtid der er højere opløst end de 720P vi kender herhjemme.
SNG vognen fra BT, der i daglig tale hedder TES52, er bygget af Megahertz, der dermed står bag den første UHD SNG sendevogn i England, der kan sende - enten - via multiple HD streams eller et enkelt signal som UHD/4K ( DCI ? ) samtidig.
Vognen er udstyret med “the latest encoding equipment”, der er designet direkte til “live sports broadcasting”.
Det fremgår ikke konkret hvorfra disse encodere kommer, men da der vil være folk fra blandt andet Adstream, BBC, Ericsson, Eurovision, Megahertz og Nevion, er det oplagt at det er denne gruppe af hard og software producenter der har været inde over det teknik der er bygget ind i vognen.
Som vi forstår det, vil de samme personer holde et eller flere “seminarer” i eller omkring vognen, hvor interesserede kan lære/høre mere om “The Next Generation of Networking, 4K HDR and Beyond, Designing a Broadcast Truck for the Future and Cyber Security”.
Nu fik vi nævnt fiber.
Og det er fordi BT netop har lagt en smule fiber ud, på de 20 største fodbold stadiums rundt om i England.
De er nu opgraderet til at kunne håndtere op til 40Gbit/s, hvilket nærmest er nok til at der kan remote-prouceres på disse stadions.
Det er nok ikke planen med Premier League eller de ander 4K kampe der må formodes at blive til mange flere, nu hvor UHD transmission blot er et spørgsmål om hvorvidt seerne har været nede og hente deres 4K TV og decoder boksen.
Mark Wilson-Dunn, VP at BT Media and Broadcast, siger:
-We’re really excited to be showcasing our latest technology innovations at IBC, as it’ll give us even more opportunities to meet and share ideas with others from the industry. We believe that we have the UKs best outside broadcast links fleet, delivering the highest quality footage to broadcasters and sports fans across the world in all formats including 4K UHD. It’s not good enough to just keep up in this industry. We owe it to our clients to keep innovating and lead from the front, slutter han.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?