Forsiden > News > Salget af UHD TV eksploderer i 2016

Salget af UHD TV eksploderer i 2016

fredag 6. november 2015, af Tom Dissing

Forbrugerne ser ud til at have taget de store TV skærme til sig.
Så meget at gennemsnitsstørrelsen på et husalteret nu må formodes at være en del over 40 tommer, hvilket stille og roligt begynder at ligne et problem for lokale broadcastere.
De 42 tommer som er en størrelse mange idag vurderer som “lille”, har det nemlig pænt svært med at få et kraftigt komprimeret 720P signal til at se bare hæderligt ud.
Og nu hvor en ny US analyse viser at tæt på 40 procent at de TV apparater der forventes solgt i 2016 vil være i 4K kvalitet, er det for alvor på vej til at blive et problem at skærmen håndterer/opskallerer til 3840 pixels i bredden, selv om at signalet er sendt i 1280 pixel i bredden.
De nu tre gange så “store” pixels, kan jo ikke blive meget andet kedelige at se på.
Heldigvis har forbrugerne de mange streamtjenester, der enten streamer i 1920HD eller måske endda UHD, som Netflix Premium gør det.
Sikkert er det uanset at forbrugernes forventede valg af UHD TV, vil betyde at konventionel broadcast begynder at have behovet for at opgradere deres - EBU undskyldte - 720P, der stadig er “undskyldt” med at det jo er svært at transmittere i højere kvalitet end de 720P, indtil 1080P kan komprimeres tilsvarende.
Detaljen er bare at der siden 2004 har eksisteret et voldsomt antal “full HD” kanaler, der ingen problemer har haft med at sende i 1080P.
Broadcasternes undskyldning står med andre ord i stor kontrast til en virkelighed der i 2016 er nået til en - præcist - 9 gange så stor opløsning på skærmen, i forhold til det TV signal - de fleste - forbrugere stadig modtager.
Dermed er det svært ikke at forestille sig at forbrugerne allerede sidst i 2015 begynder at kigge på de mange alternativer, der for alvor forventes at slå igennem i 2016.
Den længe ventede BD player, der er lingo for Blu Ray afspillere, der fra et tidspunkt i december vil være en UHD film afspiller, der - fra starten af - vil have et pænt omfattende bagkatalog, formodentligt suppleret med et voksende Netflix og andre streamtjenesters 4K kataloger.
Bevares.
4K er fortsat et stykke væk.
Men nu hvor analysen i USA, ser ud til at vise at fremtidens skærm bliver en 55 tommers 4K skærm, der i 2016 forventes at blive solgt i +40 millioner enheder, globalt, kan der vel ikke længere herske tvivl om at broadcasternes nu ni gange så lavt opløste signal, som det forbrugernes TV kan håndtere, kommer til kort.
Det er jo lige før at det er muligt at se hver af de 1280 pixels de tilbyder.
Suppleres der op med de 2016 tiltag, der forventes også at komme næste år, som HDR og hele Rec2020 udviklingen, er det vel pænt sikkert at forbrugerne skal til at være rigtigt gode til at ignorere de nye tilbud hvis de fortsat skal mene at konventionel broadcast i Rec709 overhovedet fungerer på et 55 tommers UHD HDR TV i 2016.
Og priserne.
De følger typisk med forbrugernes behov, Ricky Park, director of large display research for IHS Technology forklarer:
-The increased supply of LCD TV panels has caused a downturn in panel prices, providing consumers with a cheaper selection of wide-screen TVs and whetting their appetite for even larger TVs with higher resolution, starter han og fortsætter.
-The consumer requirement for higher resolution will also grow, as more 4K TV video content becomes available.
Han fortsætter.
-Increased demand for UHD TV has led to the narrowing in the price gap. The average selling price for an open-cell 55-inch UHD liquid crystal display reached $255 in September 2015, which is about 11 per cent higher than a full HD (FHD) display, but sharply lower than 30 per cent pricing gap year ago.
Ricky Park forventer i den forbindelse at det globale salg af UHD TV paneler kunne ende på så mange som 67 millioner enheder, hvilket svarer til 40 procent af de solgte fladskærme globalt.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?