Forsiden > Ny teknik > Samyang annoncerer deres 50 mm T1.5 AS UMC

Samyang annoncerer deres 50 mm T1.5 AS UMC

torsdag 28. august 2014, af Tom Dissing

( opdateret )
Rigtigt mange er begyndt at bruge de budgetorienterede Samyang optikker, der i “film versionen” har store tænder og som derfor - overhovedet - er muligt at stille skarpt med på en travl filmproduktion.
Og nu hvor de netop har løftet sløret for at deres cine lens V-DSLR 50mm T1.5 AS UMC kommer på markedet lige om snart, og at den bliver vist frem på Photokina 2014, er der ikke meget andet at gøre end at vente et par uger til, på en optik mange - efter sigende - har ventet længe på.
Specielt indviede vil vide at der indtil videre kun har været ( er ) en Samyang 35mm og en 85mm model, hvorfor en 50mm jo passer ret godt ind i serien. ( rettelse )( det er så ikke korrekt. Cine serien er langt mere omfattende, og starter ved 7,5mm og fortsætter op til 85mm. Detaljen i denne sammenhæng er blot at det kun er 24mm, 35, 50mm og 85mm der er T1,5, de andre er T2,2, T3,1 og 7,5mmeren er helt oppe på T3,8, red. ) ( detaljen i den forbindelse er ydermere at den nye Samyang er en AS UMC optik, og at der findes UMC, CS II, ED AS NCS CS, NCS CS, ED AS IF UMC, ED AS UMC CS, AS IF UMC og endelig IF UMC optikker i den serie. )
Og nu hvor Samyang 50 mm T1.5 AS UMC skulle dække op til 24x36mm dur den altså på alt fra DSLR til s35mm kameraer.
Producenten lover i den forbindelse at der er tale om en “exceptionally smooth and aesthetic mapping for out of focus areas beyond the focal plain”, en flot bokeh der med de otte blade i blænde mekanismen såmænd også kan bruge til både at lave “rund” bokeh eller kantet ditto.
Det fremgår ikke om Samyang eller forhandlere af deres Cine serie, har fået fingre i et par stykker til IBC2014.
Men gad vide om de ikke har det.
Her lige en demo der ser ud til at overbevise.

SAMYANG 50mm with Blackmagic Cinema Camera - Krakow from Samyang Europe on Vimeo.

..mener

 • Lige for at rette nogle ting i artiklens indhold

  1. Optikken er allerede ude og kan købes nu.

  2. Alle optikker er som udgangspunkt mulige at stille skarpe med. De store tænder gør heller ikke den store forskel, da man kan sætte gear rings på sine still optikker. Fordelen ved cine optikker fra Samyang er man skal dreje længere for at fokusere hvilket er velegnet til film. En anden fordel er at der er manuel og trinløs blændering på cine optikkerne.

  3. Der er mange flere cine optikker end 35mm og 85mm fra Samyang.
  Serien dækker over: 8mm, 10mm, 12mm, 14mm, 16mm, 24mm, 35mm, 50mm, 85mm.

  4. Alle optikker der kan åbnes fuldt op kan bruges til at lave rund eller kantet bokeh. Det er ikke specielt for Samyang.

  5. Selvfølgelig har Samyang fingrene i deres egen optik og eftersom den allerede er ude tager de den med stor sandsynlighed med på IBC.

 • Hej Mathias !
  Tak for dine kommentarer..
  Optikken er måske ude og kan købes.
  Samyang tilbyder nemlig de samme optikker med forskellige navne, og i forskellige versioner, der bliver opdateret så ofte at vi her på redaktionen har opgivet..
  Så når vi får en presseting fra Samyang selv, der skriver at de er på vej med en nyhed, følger vi som regel op på den, ved at tjekke deres site.
  Der finder vi som altid ud af at der er netop så mange serier, at vi er mere forvirret end godt er.
  Hvis denne Samyang 50 mm T1.5 AS UMC allerede kan købes, må det være i Østen. Den er - som eksempel - kun mulig at få fingre i i USA hos B&H Video, som Pre-Order.
  Uden at kende denne optik, formoder vi at de store tænder blandt meget andet betyder at denne optik kan bruges sammen med andre optikker med "store tænder" , og som derfor kan bruges i en filmproduktion hvor der bliver skiftet optikker tit, og hvor der ikke skal monteres "elastikker" på optikken, hver gang der skiftes glas.
  I forhold til bokeh, findes der optikker med alt fra 3 til mange flere blændeblade.
  Alt efter antal, skifter bokeh karakter, form og lidt til. Tjek evt det her billede
  Samyang kan vel sagtens ikke vise optikker frem der ikke er produceret endnu.
  Derfor den kække bemærkning om hvorvidt de har et par Samyang 50 mm T1.5 AS UMC med på IBC.
  Vi har rettet, du har nemlig fuldstændig ret.
  Der er en meget omfattende Cine serie, som andre kan tjekke op på her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?