Forsiden > Ny teknik > Samyang har annonceret deres 135mm f/2.0

Samyang har annonceret deres 135mm f/2.0

onsdag 14. januar 2015, af Tom Dissing

Næste gang du skal have en “mellemlang” portræt optik, der alene på grund af “længden” ser godt ud, kunne du måske overveje Samyang nu endeligt annoncerede 135mm f/2.0 der er en “manual focus only” optik, der ydermere er den “længste nogensinde” optik til spejlløse kameraet.
Og da der samtidig er tale om en særdeles hurtig f/2.0 ED UMC optik, burde der være tale om en endog særdeles skarp optik, der - ret præcist - koster halvdelen af Canons 135mm f/2.0 L.
Med et smil kunne man mene at halvdelen af prisen for en Canon så må være for autofokus.
Det tror vi dog ikke at de synes er morsomt hos Canon.
Stadig. Nyheden fra Samyang, ligner en vinder i forhold til lange telebilleder på stor-CMOS video kameraer og som helt sikkert også kan bruges til portrætter og andet på still kameraer.
ED UMC hentyder i den forbindelse til optikkens Ultra Multi Coating, mens ED - mere eller mindre - betyder at den er lidt mere skarp end ikke ED optikker fra denne producent.
De store mængder glas i denne optik, giver dog brugeren det problem, at den er lidt tung i forhold til hvad den enkelte måske er vant til.
Nyheden vejer nemlig 830gram, ganske som at der er tale om en optik hvor fronten er på voldsomme 77mm, hvilket gør det til “en stor” optik. Specielt i forhold til andre optikker målrettet “mirrorless” markedet.
Det til trods bliver det muligt at få fingre i den med Canon EF, Nikon AE, Pentax K, Sony A & E, Samsung NX, Fuji X, Micro 4/3s og sågar Canon M mount.
Optikken klikker fortsat, hvilket plejer at betyde at der først senere kommer en “de-clicked” version, der er målrettet cine-folket.
Om det så - også - betyder at det er muligt at “de-clicke” den selv, vides ikke, da optikken ikke er sluppet endnu.
Prisen vi har hørt skulle ende på 549 dollars.
Vi har ikke kunne finde ud af hvornår optikken rent faktisk kommer ud op hylderne.
Det er heller ikke klart hvornår cine versionen (der typisk blot er “de-clicked”) kommer.
Vi har fundet denne russiske video, der ser ud til at mene at vide at der allerede fra starten af findes en T2.2 version, der måske er den omtalte cine version.
Vi opdaterer når vi ved mere..
DK priserne er kommet, og bliver 3999 kroner for T2.2 versionen og 3699 for F 2.0 versionen.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?