Forsiden > Ny teknik > Samyang ude med nyt Cine set

Samyang ude med nyt Cine set

tirsdag 11. august 2015, af Tom Dissing

Så længe hvor budgetter fortsat betyder en masse, er det ret heldigt at Samyang har introduceret branchen til deres “cine” optikker, der - som bekendt - bare er deres almindelige optikker, der har fået et T malet på, der hvor der plejer at stå F og skiftet fokus og blænde ringe ud med noget der har tænder på ydersiden.
Ellers er der ikke den store forskel mellem deres almindelige DSLR optikker og deres “cine serie”.
Det er der så nu.
Samyang er nemlig på vej mod IBC med deres nye Xeen cine serie.
En serie der - formodentligt - fortsat er identisk på indersiden, men som i den grad er forandre udenpå.
Samyang ser kort og godt ud til at have fundet frem til at hele indie film markedet og producenter langt op i det professionelle miljø elsker billigt glas.
Og nu hvor Samyang kan levere det meste af deres tidligere cine serie som Xeen, indtil videre dog “kun” i 24mm, 50mm, og 85mm @ T/1.5, er det vist på sin plads lige at få tjekket op på dem hos din lokale Samyang pusher.
Bedst af alt er der - som vi forstår det - fortsat tale om FullFrame primes, der kan købes med PL, Canon EF, Nikon F, Sony E, eller Micro 4/3 Mount, hvilket betyder at det er muligt at få fingre i optikker med lange fokusgange, der har samme ydre mål og som derfor kan udskiftes uden at mattebox, vægt og andet skal justeres totalt om.
Optikkerne er - igen som vi forstår det - kun lanceret i USA, men - gætter vi på - på vej mod IBC, da Europa garanteret også kan bruge en sådan nyhed.
Når det er sagt, skulle de være til at få fingre i i august måned og koste omkring 2500 dollars stykket.
Måske ikke billigt, men med den samme front dimater på alle ( 114 mm ) og fast 200 graders fokus, er det altså noget helt andet end et par fimsede DSLR optikker.
Som altid med Samyang er det ikke lige til at vide hvordan glasset så rent faktisk ser ud.
De skulle være “Multi-Coatede for Color Consistency”, hvilket kunne betyde at denne serie er coatet så seriens 24mm, 50mm og 85mm alle ser ens ud.
På samme måde er der heller ingen der ved om det er de samme glas/konstruktion i denne serie som i den tidligere cine serie, eller helt tilbage til DSLR versionen.
Det betyder sikkert heller ikke meget.
De fleste kommer sikkert til at bruge dem på S35 CMOS, hvilket betyder at de er pænt skarpe.
Det var de i hvert fald i både cine og DSLR versionen.
Dog ikke på Full Frame, hvor sider og hjørner ikke helt kan følge med.
Igen.
Du får - sådan cirka - hvad du betaler for med Samyang.
Her lige en promo Hot Rod Cameras har lavet på den nye serie.

First Look: Xeen Cinema Primes from Cam Noir on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?