Forsiden > News > Scandinavian Photo løber med de første 50 FS5ere

Scandinavian Photo løber med de første 50 FS5ere

mandag 14. september 2015, af Tom Dissing

Hvis du stadig ikke ved hvor du skal købe dit første PXW-FS5, er Scandinavian Photo et godt bud.
De er blandt de første foto- og video-forhandlere der har bestilt voldsomme 50 PXW-FS5ere.
Størrelsen er ikke specielt kendt her i landet, og deres site her her kun priser på de svenske og norske sites, der såmænd blot er spejl af hinanden.
Det har dog ikke forhindret dem i at investere i - tæt på - de første 50 styks, der vil være til salg i det sekund det overhovedet bliver muligt at få fingre i dette kamera.
Listeprisen bliver - i følge Esee - 43.500 kroner, så det ender sikkert også med at blive prisen der.
Scandinavian Photo siger om investeringen:
-FS5 følger i fodsporene af PXW-FS7, hvor det nye kamera vil kunne bringe en high-end film-fornemmelse inden endnu flere af vores kunders rækkevidde, starter Anders Nordgren fra Scandinavian Photo og fortsætter.
-Den enestående fleksibilitet og kreative kontrol, som det nye kamera giver vil sætte dem til at lave overbevisende HD- og 4K-optagelser i en bred vifte af sammenhænge, som vil give dem overskud til at bringe deres produktioner til det næste niveau, slutter han.
David Nortier, der er chef for salg i North Europe, Sony Professional supplerer:
-Vi var overbeviste om, at PXW-FS5 ville være et hit på IBC, og vi er glade for allerede nu at se en så positiv reaktion på det europæiske marked, starter han og fortsætter.
-Gennem denne investering er Scandinavian Photo sikre på, at kunderne er i stand til at udnytte de mange muligheder og levere overbevisende, kreativt indhold, uanset hvad og hvor de skyder, slutter han.
Det skal i den forbindelse blive spændende at se hvordan andre leverandørere - for eksempel som esee - ender med at forholde sig til nyheden, der jo allerede er blevet ret populær.
Det helt store spørgsmål som ingen ser ud til at kunne svare på er i den forbindelse, hvad det ofte omtalte “indbyggede elektronisk variable ND-filter” der “giver fleksibel eksponeringskontrol og større kreative udtryksmuligheder” reelt er for en størrelse.
Blandt dem der ikke skulle kunne svare på det spørgsmål er alle fra Sony, en bunke ASC DOPer der netop har været på IBC2015 og - nå ja - alle andre.
Men det kan jo være at Scandinavian Photo kan, når de får de mange kameraer parate til salg.
Folk der overvejer at investere har oplagt nok en masse at se frem til.
Herunder det faktum at der er tale om et kamera med den samme CMOS som i et FS7, der kan optage i S-log 2 og 3 i 4K og i HD i 4:2:2 10bit, internt.
Her er der dog et par forskelle.
FS5 optager ikke på XQD kort, men på SD kort.
Og så kan den ikke optage i “I-frame only codec”, og slow er som på FS700 i burst mode.
Da alle ved hvordan kameraet ser ud, har vi i stedet fundet et par billeder af forskellige former for “variabelt ND filter”.

..mener

 • Hej Mir,
  Den nye PXW-FS5 har samme Variabelt ND filter som vores PXW-X160 og X180.
  Dette design har en speciel fordel i at kunne gøre kameraet mindre i fysisk størrelse samt lettere (PXW-FS5 har en total vægt på 800gram).
  ND filteret er i virkeligheden et LCD panel som dækker sensoren når kameraet ikke er sat i "clear-filter". sætter man en spænding igennem LCD’en vil den give en ND effekt.
  Sætter en størrer spænding igennem vil denne ND effekt blive mere kraftig.
  Derfor hedder den "variabel".
  Det har været under diskussion at bruge dual Pol filtre som i viser på et af jeres billeder, men så vil alle optagelserne blive "polerized" og det duer ikke.

  Med Venlig Hilsen Daniel Listh - Product Specialist - Sony Europe.
  PS: som altid er i velkommen til at spørge mig hvis der er nysgerrighed på vores produkter.

  Se online : https://www.pro.sony.eu/pro/lang/en...

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?