Forsiden > Ny teknik > Schneider Optics på vej med In-Camera Filter til de gamle Alexaer

Schneider Optics på vej med In-Camera Filter til de gamle Alexaer

onsdag 27. februar 2013, af Tom Dissing

Kort efter at ARRIs Alexa er blevet lidt smartere, og udviklet så det er muligt at montere ND filtre bag optikkerne, er Schneider Optics sammen med Clairmont Cameras Andree Martin og Alan Albert ude med hvad vi gætter er et alternativ til Alexaens eget.
Og uden at være helt skarp på hvorfor alternativet er "bedre", ser det ud til at den magnetiske holder, som systemet baserer sig på giver plads til at skifte ND filtrene og på den måde give plads til dybere PL mount op tikker.
Denny Clairmont, CEO of the famed rental house Clairmont Camera, siger:
-One of the things cinematographers appreciate most about the ARRI Alexa is the excellent light sensitivity. Working at higher ISO ratings can lead to lots of ND if you want to shoot wide open, slutter han.
Som det ses på billedet består det kit som Clairmont Camera/Schneider er ude med af Clear, IRND .3, .6, .9, 1.2, 1.5 and 1.8. filtre, der dermed ikke går helt op til 2.4 som Arri gør i de nye XTer, men som omvendt - gætter vi på - passer ind i de "gamle" Alexaer, og derfor er ret smarte til de Cams der allerede er ude på markedet.
Som vi var inde på, er der løbende problemer med de "dybe" PL mount optikker.
Således kan the "In-Camera Filter Kit for the Alexa" ikke bruges med Zeiss T2.1 16mm, 24mm, 32mm, Arri Macro 16mm, 24mm, og 32mm ganske som Cooke Series II og III 18mm, 25mm og 32mm, og en række "Lens extenders" sikkert heller ikke fungerer med dette Schneider Optics kit.
Det er planen senere at udvikle andre "In-Camera filtre" som - for eksempel - Black Frost til Alexa serien.
Igen.
Som vi forstår det vil det kun være muligt at bruge disse på de "gamle" Alexaer, da de nye ( XTerne ) har et indbygget filtersystem, der - som vi forstår det - ikke kan udskiftes.
Her et lille foredrag om emnet ( dog om filtre foran glasset, red. )

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?