Forsiden > Ny teknik > Sennheiser annoncerer deres Digital6000 Series

Sennheiser annoncerer deres Digital6000 Series

Nyt på proff fronten

torsdag 24. november 2016, af Tom Dissing

Er du i den del af miljøet hvor der ofte er gang i en masse mikrofoner der altså bare skal virke, og helst lyde ret godt, kender du helst sikkert Sennheiser større professionelle systemer, der kan udbygges fuldstændigt som det passer den enkelte bruger.
Uanset om der er brug for 3 eller 300 trådløse mikrofoner er det muligt.
Nu er der så kommet et nyt system i den trådløse ende.
Nyheden, The Digital 6000 Series, er en “rock-solid RF wireless transmissions” løsning der - det garanterer producenten - bare virker altid i live produktioner.
Serien, der bruger en god del af teknikken fra Digital9000, ert i den forbindelse Sennheisers nyeste high end system.
Og selv om at de først kommer til marts næste år, er det vel på sin plads at være opdateret på nyheden allerede idag.
Tom Vollmers, der er product manager at Sennheiser forklarer:
-With Digital 6000, we have brought the key benefits of our benchmark Digital 9000 system to a two-channel receiver and associated handheld and bodypack transmitters. The series is an ideal choice for touring and rental companies, theatre and musical productions, broadcasting, houses of worship and for high-profile corporate customers, starter han og fortsætter.
-The digital two-channel receiver works across a switching bandwidth of 244 MHz (470 to 714 MHz), which is covered by three transmitter versions (470 – 558 MHz, 550 – 638 MHz, and 630 – 718 MHz). For larger systems, up to eight receiver units can simply be daisy-chained without the need for an additional antenna splitter; the multi-channel system will work with a single pair of antennas. The system latency is 3 milliseconds, slutter han og understreger dermed at der her er tale om high end gear, der kan “vokses” nærmest i det uendelige.
Systemen der er udstyret med en række nye features, herunder en “Link Quality Indicator”, burde kunne sikre systemet med “de fleste” drop-outs, hvilket kan ske i “besværlige” RF miljøer.
Og med de efterhånden kendte “intelligent learning algorithms”, er det faktisk ofte at der slet ikke er problemer medtrådløse fra Sennheiser.
Skulle det blive aktuelt, er det ydermere muligt at kode signaler mellem sender og modtager. Da det foregår i AES 256 er der vist ikke meget andet at gøre end at vente på at nyheden ankommer til markedet.
_
Lydfolket, der allerede nu går og bider negle over at skulle til at lære endnu et system, kan også godt glæde sig.
De kan nemlig se frem til det nu snart klassiske EM 3732 user interface, hvorfor både knapper og foretrukne opsætninger ligger lige der hvor de skal.
Modtagerne ( Digital 6000 ) er nu udstyret med OLED, så der er plads til flere bogstaver i en højere opløsning, hvofor potentielt ligegyldige informatinoner som “RF signalet”, #link quality# og “audio signal” samt “battery status” kan aflæses.
Igen.
Smart nok.
Det er bare stadig lyden det handler om.
Og nu hvor det er Sennheiser gear, må man formode at sådanne ting er på plads, når koncerten eller udsendelsen går live.
Digital 6000 systemet arbejder både med standard aktive og passive UHF antenner.
Og da der er indbygget en række frekvenser og filtre i EM 6000 er det nærmest bare at tjekke en eneste gang når der investeres i systemet, hvorefter det virker til du køber et nyt.
Der kan naturligvis være specielle lejligheder, hvor det er nødvendigt at opdatere. Der er det selvfølgelig smart at have lidt flere muligheder.
Bedst af alt, bruger de samme accupacks som Digital 9000 enheder..
Det kan betyde at der kan blandes lidt, eller at den ene serie kan lne lidt strøm fra den andet, hvis det bliver relevant.
SKM 6000 handheld transmitter er udstyret med en “Sennheiser standard capsule interface”, så du kan selv vælge hvordan det skal lyde.
For eksempel kan der bruges 2000 Series og 9000 Series hoveder.
SK 6000 bodypack, er født til at kunne bruges med MKE 1. Igen. er du til MKE 2 eller MKE 40, monterer du bare en af dem.
Der er AES-3, analogue XLR-3, 1⁄4” tomme eller RJ-45 ud i Dante versionen.
Der er med andre ord ikke noget der ikke kan lade sig gøre med the Digital 6000 serien.
Alt sammen noget du finder ud af til marts 2017 når den ankommer.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?