Forsiden > Ny teknik > Sennheiser og Apogee ude med sjov nyhed

Sennheiser og Apogee ude med sjov nyhed

mandag 27. april 2015, af Tom Dissing

Alle ved jo at det ikke er så svært at finde en mikrofon der lyder rigtigt godt.
Det er til gengæld ikke altid lige let at få denne “ind i” moderne digitalt gear, der har det med at drille, hvis det for eksempel ikke er udstyret med en god “konverter”, der laver det lyd der kommer ud af mikrofonen om til noget der kan “forstås” af den optager der bruges.
I den forbindelse er en sådan optager jo som regel software, hvilket har det med at komplicere sagerne endnu mere.
Det har Sennheiser og Apogee åbenbart taget en snak om.
Og da det ser ud til at det har fundet noget der ligner den perfekte ClipMic ide til rigtigt mange situationer, er et “MKE 2 digital iOS Microphone Systems” måske relevant for dig også.
Ideen baserer sig som andre på det faktum at rigtigt mange har en eller flere iphones i lommen.
Og da disse rent faktisk kan bruges som high end optagere, nu hvor Sennheiser og Apogee er gået sammen om MKE 2 ( der også er navnet på en mic serie de producerer ), er det pludseligt muligt at supplere interviews op med speakerens egen stemme optaget seperat, eller stand ups der pludselig blot kræver at reporteren kan finde den røde knap på skærmen.
Det eneste det kræver er at der for enden af denne nye MKE 2, eller konsum versionen ClipMic digital, befinder sig en iPhone, iPad eller en iPod touch med Lightning stik.
Det sidste betyder ydermere at det er muligt at have 5-10 optagere liggende på en hylde, og så bare tage 5 med, når der skal snakkes rundt om bordet, da en iPod touch rent faktisk er relativt “billig”.
Det fremgår ikke af pressematerialet om det er muligt at indspille med en form for tidskode, der så efterfølgende kan synkroniseres, når disse mikrofoner bruges professionelt.
Ellers burde evnen til at kunne optage i 24bit/96kHz igennem en Apogee mic pre-amp og A/D converter, og et for og bagklap være nok til i det mindste at få testet systemet af, når der er flere mics igang.
Nyheden er fortsat så ny at Apogee først har fået nyheden op idag, mens Sennheiser sikker følger efter på et tidspunkt.
Uanset dette skulle det være muligt at få fingre i den “lille” version for 199 dollars, mens proff/MKE 2 versionen koster 499 dollars.
Optageren der også netop er sluppet i Apple App Store, der hedder MetaRecorder, koster 39 kroner, hvis den skal kunne optage mere end 60 sekunder.
Den kan så ellers bruges til at tilføje Keywords, Favorites, Markers og meget andet, der efterfølgende kan eksporteres direkte til Logic eller Final Cut Pro via Dropbox.
Har du valgt at investere i det kommende Apple ur ( Apple Watch), vil det være muligt at stoppe og starte optagelsen.
Wolfgang Fraissinet siger:
-The Apogee/Sennheiser digital lavaliers cover a wide range of applications, starter han og fortsætter.
-They can be used for recording audio only, for example for producing audio podcasts, recording seminars and lectures or as a sort of modern dictaphone. They also enhance your videos with great sound, be it for YouTube, or for journalistic or ENG purposes. And last, but not least, the mics can be used for audio for video purposes, by anyone producing a separate audio track for their videos, such as budding film makers or reporters, slutter han.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?