Forsiden > Ny teknik > Sjov og ung valgvideo trukket tilbage

Sjov og ung valgvideo trukket tilbage

tirsdag 13. maj 2014, af Tom Dissing

Den sexistiske og “dybt syge” Voteman valgvideo, fik blot lov til at leve en enkelt dag, før kritikken af den animerede valgvideo, der var tænkt som en opfordring til de unge om at stemme ved det kommende EU valg, blev "fjernet fra internet".
Årsagerne var mange.
En af dem helt sikkert at videoen er fuld af kvindevold, porno, folk der får revet hovede af, og det der er værre.
Bevares, detaljer der har resulteret i lidt over 200.000 klik, men som altså har fået en række politikere, med børn - eller børnenørn - i den alder der kunne tænkes at skulle til at stemme første gang.
Videoen har uanset hvad fået så meget ballade at Folketingets kommunikationsafdeling, har trukket den tilbage.
Bevares.
Det kan man ikke.
Den digitale virkelighed, betyder nemlig at endeløse mængder af kopier allerede florerer, hvorfor det bliver tæt på umuligt at få fjernet en video, der er interesse for.
Den ansvarlige politiker, Mogens Lykketoft, der selv er sidste i 60erne, husker at planen var at provokere.
Bare ikke så meget, hvorfor han siger:
-Vi skal tænke os bedre om.
Bunken af politikere der stadig er sure, er dog nærmest overvældende.
Liberal Alliances leder, siger således:
-Jeg håber, det her er et hackerangreb. Det her er det noget mest platte og nedladende, jeg nogensinde har set, slutter han.
SFs ligestillingsordfører Özlem Cekic er heller ikke glad.
Hun siger:
-Folketinget kan og skal ikke være afsender på sådan et kvindesyn. Troede grunden til unge skulle stemme var, fordi demokrati var en vigtig værdi at tilslutte sig. Men videoen står for alt andet end det, jeg forbinder med demokrati, ligestilling og ligeværd, slutter hun.
Selv de unge, her i form af Venstres Ungdom har svært ved at se humoren.
Landsformand Jens Husted, mener ikke at “…Folketinget skal fornedre debatten omkring valget ved at tro, at børn og unge kun vil se tegnefilm og kun interesserer sig for sex og vold…”.
Dermed er de eneste der ikke er blevet spurgt, de over 200.000 unge der har tjekket den video ud, som Thomas Thorhauge og instruktør Jan Rahbek har produceret.
Videoen skulle efter sigende have kostet omkring 200.000 kroner, der bestemt ikke er spildt.
Slet ikke nu, hvor blandt andet Sverige også har bemærket den “uheldige video”, som de bestemt også mener er “helt forkert”.
Døm selv.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?