Forsiden > Ny teknik > SmallHDs små bliver store

SmallHDs små bliver store

torsdag 7. april 2016, af Tom Dissing

Folk der gik og troede at SmallHD havde planer om at “forblive lille”, tager helt fejl.
Navnet antyder ellers en hvis form for fokus på netop små monitorer, der - som det er set en del - kan bruges som en slags viewfinder, eller onboard “monitor”, der er lille nok til ikke at forstyrre.
Det laver de nu helt om på, hos SmallHD.
NAB2016 planerne er nemlig at introducere en 17, en 24 og en voldsom 32 tommers skærm der alle er“daylight-viewable HDR production monitors”, hvilket burde betyde noget der ligner 1000nits og evnen til at kunne håndtere 10bit farver, native.
Tiltaget, ser ud til at understrege den tendens, der ser ud til at komme, nemlig at opløsning er meget svært for forbrugerne/seerne at forholde sig til.
Noget de absolut ingen problemer har med, i forhold til HDR.
Og da det jo betyder at produktionerne bør være parate til at kunne producere i HDR/WCG og i SDR ( “Standard Dynamic Range”/rec709 ), kræver det jo sin monitor overhovedet at kunne se om der er dynamic nok i billedet.
Noget SmallHD derfor har sat sig for at hjælpe med.
Wes Phillips, SmallHD Co-Founder forklarer:
-It’s obviously a major departure from our on-camera monitors, but we’re still focusing on the same key principles: ruggedness, daylight-viewing ability, color accuracy and ease-of-use. That, plus some truly amazing software tools and game-changing accessories, really set these monitors apart, starter han og når lige at pointere.
-Our customers have been asking us to make large displays for years, slutter han.
Folk der har muligheden bør nok - alene af principielle årsager - besøge SmallHDs stand på NAB2016, da planen er at vise hvordan monitorerne - der skulle kunne levere 1500nits - burde kunne bruges selv om at lysmanden har glemt af fjerne en af de Arri Suns, der bare står og lyser ind i skærmen.
Til sammenling, er det ikke helt unormalt at professionelle monitorer har et max lys på under 300nits, hvilket jo nærmest betyder at du kan blive solbrændt af at se med på en af de nye SmallHD field monitors.
Og nu hvor der er tale om monitorer, der kan forventes at få en masse tæv, er de således udstyret med et 3mm tyk “polycarbonate screen protector”, der sikkert kan oversættes til plastik skærm, der er monsteret så skærmen ikke bliver smadret i dagligt brug.
Dette stykke plastik kan udskiftes, hvilket burde betyde at der nu pludselig findes monitorer der virker lige ud af kassen, og som kan tåle en boomstang eller et stativ der lige ridser hen over overfladen.
Sker det, ved en fejl, kan beskyttelseslaget udskiftes, i stedet for hele monitor.
Og uanfægtet at vi ikke kender prisen på 1700 serien, 2400 serien eller 3200 serien gætter vi på at det er meget sjovere at udskifte et stykke plastik end selve monitor.
Som altid med SmallHD er en del af historien at produktet virker med det samme.
Som eksempel er det muligt at montere nyhederne direkte på en C-stand, ganske som at der er et såkaldt “built-in RapidRail” system, der - mere eller mindre - skulle gøre serien compatibel med alt fra “powering of third party accessories”, til en masse “wireless setups”, der - igen - sikkert kræver at du besøger deres stand for at høre mere.
Et bud kunne dog være at det er muligt at bruge disse monitorer på batterier, og sende video/VF til dem via trådløse - måske endda indbyggede - tiltag.
Specs skulle være åænt overvældende.
Der er tale om HDR monitorer der har indbygget “HDR preview”, suppleret af “multi-view mode” med “ColorFlow”, der enten kan vise “multiple sources with varied post-production LUTs applied”, indbygget “10-bit color processing”, “10-bit HD waveform” og Scope og “automatic display calibration”.
De nye monitorer ser ud til at blive suppleret op med hvad SmallHD kalder for en “built-in Color Intelligence Engine”, der kan kalibrere sig selv til sig selv og de 3D LUTs du har planer om at bruge.
Ellers kan du bruge en helt almindelig “color probe”, og kalibrere som du måske plejer at gøre det.
Hvordan en 1500nits monitor så ellers skal kalibreres, er et af de spørgsml man må formode du kan få svar på, på deres stand, hvor de sikkert glæder sig til at vise hvad 1500 nits overhovedet er for en størrelse.
Som vi forstår det, er det faktisk muligt at bruge deres nye store monitorer til god gammeldags SDR, eller rec709 optagelser.
Dette fordi monitorerne jo er væsentligt mere præcise og - vel sagtens - kan kalibreres til at vise farverum og dynamik i rec709 også.
Uanset dette vil det først være muligt at få fingre i en af de potentielt lækre 1700, 2400 eller 3200 serie moniterer (sent) i Q2 2016.
Altså en gang til sommer.
Indtil da kan du læse mere heromkring

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?