Forsiden > Ny teknik > Snart tid til HDMI 2.0

Snart tid til HDMI 2.0

fredag 30. august 2013, af Tom Dissing

Næste gang du har brug for at se lidt video i 2160p behøver du ikke længere lede efter ekstremt kompliceret og sikkert pænt dyrt udstyr, eller den nærmeste DisplayPort.
I stedet kan du nøjes med en HDMI ledning der dog lige skal kunne understøtte HDMI 2.0 ganske som de apparater den monteres i også skal kunne.
HDMI 2.0 burde egentligt allerede være derude, da deadline er "midt 2013".
Og i takt med at der nu rent faktisk kommer en del 4K og UHD/Quad HD skærme på markedet er der rent faktisk behov for HDMI 2.0. ( men stadig ingen HDMI 2.0, red. )
Igen, der er stadig ikke rigtigt noget ude om v2.0, andet end at den kommer og at den kan håndtere 600 mhZ og 6.00 Gbit/s data.
I begge tilfælde tæt på en fordobling af 1.4 standarten.
Og dermed båndbredde nok til at der kan overføres ligeså hurtigt som højeste hastighed mellem en SSD disk og en PCI bus.
HDMI 2.0 er dog nok mest til levende billeder.
Overgangen til fuld support af 4K er i hvert fald relevant.
Enkelte vil dog vide at konkurrenten der er kendt som DisplayPort, eller/og Thunderbolt allerede nu kan overføre 2160p 10-bit video @ 50-60Hz lige nu.
En datamængde der kræver fire HDMI forbindelser.
Igen.
HDMI vil være nok til de fleste.
Og hvem andre end professionelle ønsker at kunne se 2160p 10-bit video @ 50-60Hz.
Tilbage i HDMI land kunne en fremtid med HDMI 2.0 betyde at det pludselig bliver muligt at se eller spille UHD spil i op til120 frames per second.
Senere bliver fremtidens UHD 2160p TV relevant.
I den forbindelse er der interessant at bemærke at blandt andet Samsung og Sony allerede nu sælger TV paneler hvor der er plads til "udvidelser".
For eksempel en fremtidig HDMI 2.0 port, der underforståes skal tilkøbes bortset fra på topmodeller. ( ikke bekræftet, red.)
Den megen tale om HDMI 2.0 plejer i den forbindelse også at inkludere HEVC, eller High Efficiency Video Coding, der forventes at afløse H.264/MPEG-4 AVC.
Og da denne standart allerede er forberedt til 8K (mega ultra)UHD i 8192×4320, må vi formode at der senere kommer en HDMI standart der kan håndtere 8K.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?