Forsiden > Ny teknik > Sony bruger IBC2014 til flere ting

Sony bruger IBC2014 til flere ting

tirsdag 9. september 2014, af Tom Dissing

Hvis du hænger ud i broadcastmiljøet ved du at 4K er kommet for at blive, og at alt fra broadcastere til kunderne snart erkender at de bliver nødt til at betale lidt mere fordi optagelserne nu skal klares i 4K, og at det altså koster en smule mere end 720P video.
Noget Sony gerne vil tale med om på dette års IBC.
Deres stand er derfor fuld af folk der gerne vil tale om 4K.
Ikke overraskende er “4K live” tæt på at være blevet det nye sort.
Enkelte bemærkede sikkert at the 2014 FIFA World Cup blev delvist optaget i 4K.
Optagelser og kampe, det nu er muligt at se i 4K.
Naturligvis kun på IBC, hvor du ydermere også kan få at vide hvad det er de går og gør i USA, hvor de - nu længe - har brugt 4K live billeder i deres sportsproduktion, som de så “zoomer ind i”, når de vil vise detaljer.
4K er dog langt fra “bare” 4K, når det handler om Sony.
Der er jo også en del fordele forbundet ved - som eksempel - at producere i 4K, på 4K udstyr, og så skallere ned til 2K, eller producere i 2K på 4K udstyr, der så får flere “kræfter” til at køre en højere antal framerates.
Ellers glæder Sony sig til at tale med en masse broadcastere om det problem, de mange K afstedkommer, nemlig at der ikke rigtigt længere er plads til dataen i “netværket”, der jo typisk er af SDI typen.
Derfor foreslår Sony - som andre også gør det - at der kigges på en fremtid med IP baserede løsninger, hvor data overgår til at blive “data” og derfor flyttet i netværk, der er beregnet til noget sådan.
Sony mener at de både kan hjælpe med distribution afdelinger imellem, eller fra live studie til play out afdelingen.
naturligvis i multi strøms 4K, hvis det er ambitionen.
Endeligt har Sony valgt at tage en bunke kameraer under armene som de glæder sig til at vise frem.
Så hvis du er frisk på at tjekke op på et F65, deres F55ere eller et enkelt F5, kunne det tænkes at Sony folkene på standen er frisk på en “off the record” kommentar til at påstandende om at det nu er muligt at optage på sammen måde med et F5 som du ellers “kun kan” med et F55.
Der bliver naturligvis også plads til at se de sidste nyheder på XDCAM og XAVC Workflow området.
Et marked der fortsat er langt større end F5-65 området.
Sony lover ikke direkte at de har nyheder med, men pointerer at de da glæder sig til at “hjælpe“ ..”news-makers modernise their workflows, slashing time – and costs – from acquisition and transmission”.
Har du ikke tid til at kigge forbi IBC2014, er det muligt at se deres pressemøde live, som stream, og få de absolut sidste nyheder, og se dem diskuteret i den såkaldte Sony Hub, her hvor der løbende skulle blive diskutereret hvad det er Sony viser frem.
Det er ikke helt sikkert, men det kan være at du kan se Sonys Pressemøde her.
Mener at det er fredag 08.00 live .

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?