Forsiden > Ny teknik > Sony fortsætter Beyond Definition

Sony fortsætter Beyond Definition

mandag 7. april 2014, af Tom Dissing

Sony ser ud til at understrege at NAB2014 kommer til at handler om 4K, og om det faktum at alle snakker om 4K, men at ingen bruger det.
Sonys genvej derhen hedder i den forbindelse PXW-Z100.
Det er ikke overraskende noget der minder gevaldigt meget om deres PMW-100, hvor Z ser ud til at betyde at nyheden nu kan 4K.
Og uden at fortabe sig i specs, er det vel pænt oplagt at Sony mener at vejen til 4K for de fleste vil være et par PXW-Z100, som de naturligvis gerne ser suppleret af en masse F65ere.
De forventer dog mest at F65, F5 og F55erne bliver brugt til spillefilm og serier som “The Blacklist”, “Masters of Sex”, “Community”, “The Big Bang Theory”, “Trophy Wife”, “Mom” “Rake” og andet.
Mens PXW-Z100 let kunne tænkes at blive det kamera som broadcasterne investerer i, mens de er på vej mod 4K.
Sony er dog godt kalr over at der går et stykke tid, før 4K bliver den realitet mange går og håber på.
De er omvendt med i NexTV Forum i Japan hvor der bliver arbejdet med både 4K og 8K som broadcast signaler, hvor the Japanese Ministry of Internal Affairs and Communication, er med inde over.
Mange har i den forbindelse sikkert bemærket at specielt Sonys F55ere hasr været ude og lave en del TV.
Det håber Sony nu på at deres F65 også kan.
Den kan nemlig nu udstyres med en PWS-4400, 4K/HD live server, der gør F65 til en slags “live production” kamera, der kan optage i 4K i op til 120p.
Bare rolig, det er den samme box som tidligere kun har fungeret med F55.
Nu virker den også med F65.
Sony bruger også NAB2014 på at gå “all in” i XAVC.
Bevares, det er et Sony format, men det er først nu de for alvor tager hul på dette format.
Blandt nyhederne på dette område er deres XAVC S format, der kom i 2013, som en “standart” til 4K konsumforbrug, der dog kan langt mere.
I den forbindelse vokser arkiverne jo med rekord fart.
Derfor er Sony også på NAB for at vise deres nye “Optical Disc Archive”, der arbejder hen imod at der skal kunne være op til 800 TB i et enkelt arkiv.
I forhold til intern transport af data, er Sony nu også gået ind i IP verdenen.
Derfor viser de på NAB en række “AV over IP Interfaces” frem, der alle har det til fælles at de kan flytte 4K video over IP, uden at tabe meta data, audio eller andet.
Det er i det hele taget et område der også får meget plads på NAB, da 4K data jo fylder en del mere end de fleste er vant til.
Der er også blevet plads til en Sony 30 tommers 4K OLED monitor, der arbejder i 4096x2160 pixel, og som derfor ikke er en UHD, men en “rigtig” 4K monitor, der arbejder under ITU-R BT.2020 standarten.
Du kan først få fingre i den i foråret 2015.
Der er forresten sket det at en F55 nu kan skyde op til 360 fps i HD og at disse kameraer nu “udvikles” videre.
Sony lover i den forbindelse flere XAVC, RAW, MPEG-4 SStP, og XDCAM HD evner, ganske som der bliver udviklet et eller flere “option boards”, ganske som der er et “EFP” kit på vej, der er et “shoulder buildup kit”, der kommer engang til efteråret.
Planen er at en enkelt person skal kunne bruge dette kamera som “dokumentarfilms kamera”.
Gæt selv hvor de har hentet inspiration.
Der sker også andet på 4K siden.
Sony er ude med en “two way HD/4K Camera Extension Adapter”, som de kalder for HDCE-200.
Det er en slags “bagstykke”, der betyder at det ikke er nødvendigt at montere en CCU, der jo også giver strøm til kameraet.
De to MVS-8000X og MVS-7000X Multi-format billedmiksere er vist også blevet opgraderet en smule.
Nu kan de i hvert fald 4K, med hjælp fra en “option” til MVS-8000X eller MVS-7000X.
Der er tale om en 4K software upgrade, der inkluderer flere wipe transitions, 2.5D key resizers, chroma keys, MIX transition by aux bus og andet.
PDW-850 og PDW-HD1550 er nu blevet til en PDW-850 XDCAM HD422 camcorder - med nye 2/3 tomme CCDer mens PDW-HD1550 XDCAM HDE 422 recorderen nu ka optage på både 100-GB (3-layer) og 128-GB (4-layer) high-capacity Professional Discs.
Der er mere nyt som vi vender tilbage med.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?