Forsiden > Ny teknik > Sony går forrest på IBC2016

Sony går forrest på IBC2016

fredag 9. september 2016, af Tom Dissing

Folk der er vant til at arbejde med Sony produkter i en større scala, ved at det ofte kræver lidt mere end det enkelte produkts evne til at gøre “hvad det skal kunne”, før den enkelte produktion “lykkedes”.
Og når tingene bliver rigtigt komplekse, er det “nødvendigt” at producenten af hardwaren har tænkt over tingene, så du ikke behøves at gøre det, når det er for sent.
Netop det som Sony er taget på IBC2016 for at vise at de gør.
I den forbindelse har Sony en masse nyt med, heraf pænt meget der - godt nok - bliver vist frem, men som rent faktisk ikke er til salg endnu.
Årsagen er oplagt nok at produkterne skal testes og tænkes - lidt mere - igennem, som i tilfældet med “systemet” XDCam Air.
Der mest af alt er en “tjeneste” eller “løsning” som Sony kan levere, der består af en række af deres produkter.
En service, hvor kunden - for eksempel - kan leje et eller mange XDCam Airs systemer, der kan sende live hjem i - det tilfælde de viser frem på IBC2016 et 6 Mbit/s signal - der sendes til en Cloud server, der forsinker signalet lidt, så der ikke komme klumper/huller i signalet, når det ankommer hjemme i studiet eller afviklingen.
Systemet er netop blevet testet i forbindelse med Locarno film festen, hvor Sony sammen med Swisscom og en række kunder “analyserede” systemets evner.
Blandt de highlights der kan fremhæves er at produktionen fik 4 kameraer udleveret, med en 3. parts “retur”, i form af en øresnegl, da Tally ikke er integreret endnu, hvorefter de gik live 10 minutter senere.
Ja, ja tænker du sikkert.
Det er set før.
Jo da.
Men nu hvor det enkelte kamera også fik data hjemme fra studierne og redaktionen, blandt andet information om hvor de skulle hen og optage videre, samtidig med at studiet tjekkede dem op via GPS, kan der vel ingen tvivl herske om at XDCam Air med en Sony Cloud er et endog særdeles spændende arbejdsredskab.
Altså når Sony mener at produktet er klar til salg.
Et andet sted hvor Sony satser er på IBC2016, er på high end sport.
Her har de netop sluppet en HDRC-4000 HDR production converter, der har premiere på IBC2016. ( linket er til Sonys blog om emnet, red. )
Denne, kan - som du har gættet - konvertere en HDR produktion til en SDR produktion.
Dermed er det nu muligt at producere live i HDR og uden forsinkelse konvertere til SDR.
HDRC-4000 kan dog meget mere.
Konkret, kan producent og broadcaster også vælge at konvertere til 720 eller 1080P.
Dermed er 720P HDR en realitet, de steder, hvor broadcasterne ikke mener at deres kunder eller seere er parate til at investere i et UHD HDR TV endnu.
Sony rykker også fortsat på “Remote produktion”, blandt andet med NXLIP55, der noget kryptisk kan “arrange several cables between two locations”.
Du har gættet at det også kan ske over IP, hvilket dog ikke er den nyhed Sony har med på IBC.
“Remote produktion”, er som Michael Harrit pointerer det, meget mere.
Så meget at Sony glæder sig til at diskutere en fremtid hvor IP produktion ikke “bare” er evnen til at spare sendevognen væk.
De har dog også helt nye produkter med.
Som eksempel kræver high end sport jo også lidt SloMo, hvorfor deres HDC4800 problemfrit kan levere 8X 4K eller 16x HD.
Som med alt andet nyt udstyr fra Sony, kræver det en server og et system, hvor kameraet “optager” billederne, der efterfølgende - uden forsinkelse - kan bruges i en liveproduktion, i et netværk.
Der er med andre ord tale om en rent (?) netværks kamera, der (kun ?) kan bruges med en serper.
Tilbage i remote produktions området, er der forresten også kommet et HDC-P43 boks kamera.
Et kamera der baserer sig på HDC-4300.
Dette kan fjernstyres, og kan reelt bruges som remote kamera på “produktioner der ellers ikke var blevet til noget”, som broadcaster i Norge overvejer at gøre det.
Af andre nyheder er der kommet en Firmware update til F55, der også er ude til F5. Der dog kræver en opdatering til, før dette hus også kan XAVC 4K Class 480.
Folk der er lidt forvirrede over de mange nye tiltag på specielt IP fronten bør overveje at besøge Sonys learning center i Pinewood, vest for London, hvor de afholder korte men effektive kurser i forskellige former for IP produktion, sammen med en række af dees alliance partnere.
Du kan naturligvis også besøge deres stand på IBC2016, og lære mere der.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?