Forsiden > Ny teknik > Sony gør det igen

Sony gør det igen

Nu hedder den FS7 II

onsdag 9. november 2016, af Tom Dissing

Hvis du har lidt svært ved at få forrentet dit FS7, der nu (måske) aldrig kommer til at kunne håndtere REC2020, har du pludseligt fået et nyt problem.
Sony har nemlig netop sluppet nyheden om FS7 II, der er bedre til det hele, her få måneder efter at det overhovedet var muligt at få fingre i et FS7, i små markeder som det danske.
Og da nyheden i bedste stil er “meget bedre” og kan “meget mere”, kunne enkelte måske tro at det var på tide at få solgt deres FS7 I og få købt sig et FS7 II.
Desværre.
Det er først muligt at få fingre i det, til janaur, og - som altid - kun på de store markeder.
I værste tilfælde bliver det først muligt for dig at få fingre i et FS7 II, et par måneder før der kommer en FS7 III.
Når det er på plads, er der faktisk tale om en lækker nyhed.
Nyheden, tager alt det gode fra FS7 og supplerer nu med “Electronic Variable ND” ( kendt fra F5), og det som alle gik og håbede på ville ende i FS7, men som nu ender i FS7 II, nemlig evnen til at kunne optage i BT2020 colour space, hvilket kan oversættes til HDR. ( kendt fra F55)
Deres Electronic Variable ND teknik, som nyheden udstyres med, giver operatøren muligheden for at skifte mellem ingen ND og fra 2 til 7 blænderes ND, hvilket burde betyde at du kan optage lige imod solen på fuldt hul ved 3200 ISO.
Og da det er muligt at indstille det hele med ned til 1/128 blænde af gangen, burde alt kunne lade sig gøre.
Tager det lidt for lang tid at dreje sig igennem 5 blæder ved en 128 del af gangen, er det muligt at arbejde med 3 presets, så du kan skifte fra nul til 3 og 5 blænders ND, i en fart.
FS7 II bliver også udstyret med et såkaldt nyt E-mount, hvor optikken sidder “fast” mens det er låsen der roterer.
Smart da det tidligere kunne være nødvendigt at skrue både rig, gimbal og andet af, når der skulle skiftes optik.
FS7 II bliver ydermere “tool-less”, hvilket burde betyde at der kan forestås “on-the-fly changes” på kameraet.
Som eksempel bliver det muligt at justere på “the Smart Grip” eller viewfinderen, mens der arbejdes.
Samtidig med nyheden, slipper Sony ydermere en ny E-mount optik.
Denne der hedder E PZ 18-110mm F4 G OSS er født til Super35mm og APS-C, hvorfor den også virker med det samme på det nye FS7 II ( pris cirka 3500 dollars ).
Og da nyheden bare vejer 1.1 kilo, burde det være et must at tjekke ud om du kan leve med en langsom F4 zoom. ( det kan de fleste )
Nu hvor det er en rigtig Sony zoom, kan denne indstilles til at blænde op, når der zoomes, da optikken - åbenbart - taber en del lys når der zoomes.
Når du får fingre i nyheden, skal du til at optage på XQD kort, der i 256 GB versionen kan optage omkring 45 minuter i 4K 60P, eller 3.5 timer i 2K 30P.
Kortene er ydermere pænt hurtige, da de kan flytte ( read/write) 440/400MB/s.
Prisen på kameraet ( hus ) skulle ende på 10.000 dollars, hvor FS7 ( det originale ) fortsat vil være til salg til 8500 dollars.
Check lokale priser - for eksempel - hos esee.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?