Forsiden > News > Sony måske i problemer

Sony måske i problemer

fredag 27. februar 2015, af Tom Dissing

Det er stadig absolut uklart hvad det egentligt er ved at ske hos Sony.
Sikkert skulle det dog være i følge en række medier at Sony som forretning har det elendigt.
De tjener ikke penge nok, og kunne ved deres sidste annoncering af deres regnskab fortælle at der ingen penge var til aktionærerne.
Ikke noget der fik smilene frem hos dem.
Derfor er giganten i øjeblikket ved at “sælge fra”, på en række af de “områder” de ikke tjener penge nok på.
Der er bare ikke tale om et salg, blandt andet fordi Sony er kendt for notorisk ikke at formulere sig sådan. Derimod er der tale om at enkelte afdelinger vil blive “split into independently divisions”, der skal til at “klare sig bedre”. Ellers bliver solgt fra ( sell-off ).
Første afdeling det går ud over er deres “Video & Sound division”, som vi erkender ikke at kende størrelsen på, men som kunne inkludere dele af deres “professionelle portefølje”.
Det eneste der er kendt er at “the Video & Sound division” bliver “split into an independently division” 1. oktober uanset hvad, og at det blandt andet betyder at “Walkmans og music players” er på vej til at blive solgt fra. ( kunne inkludere deres nye lydoptagere vist frem på IBC, som Sony PCM-D100 ) der bestemt er en enhed der hører til i the Sound division, spørgsmålet er bare om denne er opdelt i konsum og proffessionel ?
Senere skulle afdelingen for “digital cameras, semiconductors and batteries” stå i en lignende situation. ( der kunne påvirke deres a7 og a99 serier, red. )
Det hele skulle gerne ende med at betyde at den såkaldte “mid-term strategy” for 2015-2017 bliver mødt.
Og da planen er at tjene 4.2 milliarder dollars og hente mindst “10% return on equity”, kunne alle afdelinger der ikke tjener penge altså ende med at blive solgt.
Med brand og det hele.
Sony vælger i samme omgang at prioritere “Devices, Game & Network Services” og “Pictures and Music”, der alle tjener penge.
Giganten har allerede droppet at producere fladskærme, ganske som mobiltelefoner også er droppet.
Som vi forstår det var Sony ude for første gang den 18. februar for at fortælle at de forlod PC forretningen sidste efterår, selv om at alle var klar over den udvikling.
Problemet i den forbindelse er at op imod 70 procent af de penge Sony har tjent - på det sidste - er kommet ind via disse såkaldte “split off”.
Toyo Keizai der er Sonys højeste chef, kan dog fortælle at “…Sony does not intend to immediately sell or withdraw from (the businesses we split off), starter han og fortsætter.
-However, at some time in the future, the possibility exists for a sale or a withdrawal or a corporate partnership. In general, we have to think about the Sony Groups earnings and brand, as well as the contribution (of a given unit) to our other businesses, sluttede han.
Selv om at det forsat er usikkert hvad Sonys “video and sound business” overhovedet er, ud over “Walkmans og music players”, er det oplagt at enhedsprisen enten vil stige eller at produktkvaliteten udvandes, da afkastet jo skal hæves.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?