Forsiden > Ny teknik > Sony måske på vej med et HDC 4300

Sony måske på vej med et HDC 4300

tirsdag 24. marts 2015, af Tom Dissing

Nu hvor NAB2015 for alvor er på vej, begynder rygterne af svirre.
Herunder om et nyt Sony 3Chip kamera, der skulle komme “snart”, og altså blive vist frem på NAB2015.
Kameraet der skulle være en Camcorder, skulle ydermere være noget så eksotisk som et 3chip kamera, med B4 mount, hvilket jo burde få dette kamera til at passe ind i deres “almindelige” Camcorder serier.
Der er bare lige det der med navnet.
Som altid. Husk der er tale om rygter, der - ofte - har fået fat i halvdelen af historien, som der så bliver digtet videre på.
Navnet.
Planen skulle være at Sony er på vej med et HDC 4300.
Her er detaljen bare at deres HDC serie, der kendes for deres heldige HDC 1500 der senere blev til HDC 2500, og som rent faktisk eksisterer i et HDC 3300 version, bestemt ikke er en Camcorder serie.
Nærmest tværtimod.
HDC serien, er det som Sony selv kalder for deres “system camera” series, med et ikke uvæsentligt HD foran.
Nu hvor 4K for alvor er på vej ind i broadcastmijløet, har det sikkert undret enkelte hvorfor Sony ikke har tilbudt en serie 4K studiekameraer ud over et “studie bagstykke” til deres F55ere og et enkelt “F65 live” system der må formodes at koste mere end de fleste bryder sig om.
Så hvorfor ikke et HDC 4300, der kunne være en ny kamera serie i deres HDC serie, der nu bare har “indbygget” 4K, og alle de fordele der forbundet ved at være et “studiekamere” der er netop så gennemarbejdet, og hvor alt andet end opløsningen er særdeles kendt.
Igen.
Det kunne naturligvis tænkes at Sony vælger at skabe en helt ny 4K serie, som de kalder det samme som deres systemkamera serie, og som de sælger som en Camcorder.
Nej vel !
Skulle det vise sig at være tilfældet at der i en nær fremtid kommer et HDC 4300, der er et 4K kamera, er der endnu mere godt nyt.
Rygterne vil nemlig vide at dette skulle være udstyret med ( en helt ny ?) 9.8 megapixels X3 CMOS chip, der dermed får antallet af pixel i dette kamera op på voldsomme (næsten)30MP, hvilket er pænt voldsomt for et broadcast kamera, og voldsomt meget mere end alle andre systemkameraer og andet.
Da en del tyder på at der bliver tale om et “top serie” kamera skulle dette kunne håndtere 4K i op til 60fps og 1080P i op til 240fps, hvilket - igen er særdeles voldsomt, da der altså stadig er tale om et 3chip kamera.
Ikke overraskende bliver der tale om et “Multi Format World Cam”, der - ifølge rygterne - blot bliver vist frem og som derfor ikke er til salg lige med det samme.
Igen.
Skulle det vise sig at der er marked for dette kamera, går der sikkert ikke længe før en række globale sports events køber nok til at kunne dække det meste i 240fps.
Kameraet er IKKE bekræftet af Sony, og kunne vise sig at være en drøm og ikke et aktuelt kamera.
Igen.
Sony mangler et 4K systemkamera i deres systemkamera serie, der - mindst - skal kunne levere 150/180 eller 200/240fps, for at kunne bruges i moderne multikamera sportsproduktion.
Billedet er et HDC 3300R hoved der ser ud til at være til salg. Så måske der er noget om rygterne ?

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?