Forsiden > Ny teknik > Sony på vej med HXR-NX100 camcorder

Sony på vej med HXR-NX100 camcorder

onsdag 3. juni 2015, af Tom Dissing

Sidste nyt fra Sony på VJ området hedder HXR-NX100 Nxcam, der ikke falder for fristelsen og som derfor “kun” er et HD kamera.
Omvendt kan nyheden så meget andet, at det nærmest ligner et hit fra starten af.
Lettere morsomt bliver nyheden vist frem for første gang på Broadcast Asia, hvilket tyder på Sony mener at det er nu, lige nu at vi alle sammen skal vide at der er kommet en lille ny fra Sony.
De plejer ellers at frigive det meste på NAB og IBC. Men da det hele - åbenbart - går rigtigt hurtigt henne i broadcast må de have vurderet at dette “VJ kamera” har en chance nu og her.
Camcorderen minder naturligvis om noget du kender.
Der er dog tale om et kamera med en “lidt større” 1,0 tomme Exmor CMOS sensor, der optager i XAVC S 50Mbit/s.
Sony mener ikke overraskende derfor at netop dette kamera kan levere mere end særdeles heldige billeder.
Husk i den forbindelse på at der er tale om et PAL/NTSC kamera.
Så hvis du skal levere til begge markeder, kan det være at du leder efter et “world camera” og ikke et der både findes i PAL og NTSC versioner.
Ellers er den såkaldte 1.0 tomme Exmor sensor cirka samme størrelse som en Super 16mm frame, hvilket giver muligheden for relativt kort DOF, hvis der bliver arbejdet lidt med det hele.
Desværre er kameraet i den forbindelse udstyret med en “standart” Sony G optik, der arbejder fra f2.8 til f4.5 alt efter hvor du er på de x12 zoom kameraet kan håndtere.
Kameraet kan - når det er mest wide - se hvad der ligner 29mm ( på et Full Frame kamera) hvilket burde betyde at der skal investeres i en x0,75 eller x0,50 med det samme, da det er umuligt at producere realistisk reportage med så “relativt telet” en optik.
Klikker du lidt på kameraet kan det omvendt zoome 24x gange eller x48 med en såkaldt Digital Extender, der sikkert kun spiser 2/3dele af opløsningen.
Stadig.
Der er tale om et kamera der kan bruges i de fleste sammenhænge.
Der er et indbygget “4-step ND filter” og HDMI, Multi/Micro USB, XLR, Remote og endelig et Multi Interface.

Der er faktisk også Composite video ud.
Denne gang i BNC og ikke phono.
Så lidt er der sket her de sidste 25 år.
Optagelserne burde spille med et a7S, da denne Camcorder optager i XAVC S.
Der er plads til “dual media slots”, der kan optage til to kort samtidig, eller via relay, der betyder at du kan fylde begge kort uden at optagelsen stopper.
Product marketing manager Robbie Fleming, siger:
-HXR-NX100 giver brugeren den bedste opløsning, kontrol af dybdeskarphed og præstationer ved svagt lys takket være sin store 1,0-type Exmor R CMOS-sensor, der gør det muligt at optage smukke billeder i alle miljøer, starter han og fortsætter.
-Camcorderens ergonomiske design sikrer behagelig håndtering, mens evnen til at optage i XAVC S 50Mbit/s betyder, at camcorderen kan levere kvalitetsindhold fra f.eks. events og til corporate videoer. Med HXR-NX100 får fagfolk en alsidig camcorder, der lader dem koncentrere sig om, det de elsker at arbejde med et minimum af besvær, slutter han.
Kameraet er på markedet engang til oktober, så folk der tager på IBC kan altså nå at se det der, før de investerer.
Det er muligt at optage DV i 720 x 576 på dette kamera i op til 25Mbit/s.
Vi kender ikke prisen.
Her et tur rundt på Broadcast Asia 2015.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?