Forsiden > Ny teknik > Sony producerer 2500 VM timer

Sony producerer 2500 VM timer

fredag 30. maj 2014, af Tom Dissing

Det nært forestående World Cup, som Sony er HBS ( host broadcast ) partner på, og som de derfor producerer - via subcontractors - tager nu form.
Eventet ender med at blive til 2500 timers Live TV, konkret i form af 32 dage med bold, hvor der bliver spillet 64 kampe fordelt på to tidszoner.
Blandt de mange udfordringer i Brasilien er dog at landet er så stort at der rent faktisk er forskellige tidszoner.
Det hele bliver uanset dette produceret i HD, der i tilfældet Sony betyder 1080i ( måske P ), på et utal af vogne fordelt på de 12 locationer der spilles på.
Landet er i den forbindelse så stort at det ikke er muligt at køre fra location til location, hvorfor - gætter vi på - alle OB vogne længe har været på plads, når det første fløjt lyder.
Logistikken i den forbindelse betyder derfor at en række sportsfolk og journalister skal flyve rundt i det store land.
Og da der virkeligt skal produceres en del TV, kunne det også let tænkes at en række teknikere bliver fløjet rundt.
Specielt i forhold til de tre kampe der bliver optaget og broadcastet i 4K. ( en af kvart finalerne, finalen og en kamp til, red. )
Sony har indtil videre ikke løftet sløret for deres produktions-planer i forhold til begivenheden.
Men så sent som på IBC 2013, kunne de fortælle at de havde store planer, blandt andet i forhold til såkaldt “stitching”, der i 2013 handlede om at bruge to styks 4K kameraer til at skabe et enkelt 2x8K, der så kan beskæres, i post.
En teknik, der i 2014 er blevet til “at der kan zoomes langt ind i billeder”, et stykke ned under en 1080 opløsning.
Tilbage i Brasilien, har Sony valgt at arbejde sammen med
Sonovts (SI)
Presteigne Charter
Studio Berlin
CTV Outside Broadcast
Outside Broadcast
AMP Visual TV
Broadcast RF
Der tilsammen har fingrene i 12 production containers og 288 Sony HD kameraer derover, der er fordelt på 12 locations rundt om i Brasilien
Alt sammen noget vi kommer til at nyde rigtigt godt af herhjemme, hvor TV2 “stiller med deres stærkeste værter og de bedste fodboldkommentatorer og -eksperter” som de skriver det.
Blandt værterne finder de interesserede blandt andre Niels Frederiksen, vært Peter Schmeichel og de to tidligere landsholdsspillere Flemming Povlsen og Niclas Jensen.
Og da det ikke er nok, er Morten Olsen, Thomas Frank og Niels Frederiksen også med.
TV2 ser dog ud til at have valgt en del kampe fra, som de ikke mener er relevante for deres seere.
Ud af de 64 kampe, sendes de 33 kampe på TV2, mens resten sendes på DR der har delt rettighederne med TV2.
TV2 sender dog alle kampene på TV2 Play.
Sportschef, Frederik Lauesen siger:
-VM i fodbold er altid noget helt specielt. Også denne sommer – selvom Danmark desværre ikke er med. På TV2 vil vi bruge rigtigt mange kræfter på at levere en alsidig dækning med stor faglighed - krydret med den sædvanlige begejstring, som kendetegner TV2 Sporten. Vi glæder os helt vildt til at formidle fodbold-VM til hele Danmark, starter han og fortsætter.
-I år er det meget specielt med alle de nye platforme, vi kan udkomme på. Vi skal ramme vores brugere der, hvor de er. Og banen har aldrig været større. VM er ikke bare en tv-event - men en event på TV2 Play, på vores apps, på de sociale medier og på tv2.dk, slutter han.
Redaktionschef på TV2 er Allan Hvid.
Han siger:
-Jeg synes, at vi har samlet et helt utroligt stærkt VM-hold. Hvis man bare kigger på, hvor mange landskampe vores studiehold med Flemming Povlsen, Niclas Jensen og Peter Schmeichel har spillet tilsammen, så er vi langt over 200. Det betyder, at de har indsigt i tingene. Derudover har vi nogle af de trænere koblet på, som jeg synes, er bedst til at formidle det fodboldfaglige i Danmark, nemlig Thomas Frank, Niels Frederiksen og landstræner Morten Olsen. Det er folk, der er rigtig dygtige til at videregive det fodboldanalytiske. Det, vi stræber efter, er at være endnu mere faglige i vores dækning under det her VM, og at vi vil have flere og mere grundige analyser med afsæt i kampene, slutter han.
TV2 har dog også folk i selve Brasilien.
De har nemlig sendt Morten Ankerdal afsted som såkaldt fremskudt vært i Rio.
Og så er Peter Grønborg også med.
Han rejser rundt i Brasilien og “rapporterer fra de største kampe og de store begivenheder”.
Bedst af alt har sender TV2 også Rasmus Tantholdt og Jesper Steinmetz afsted til et af verdens fattigste lande, for at “lave historier fra Brasilien under VM”.
Allan Hvid fortsætter:
-Vi har også absolut topklasse af formidlere nede i Brasilien under VM, og dem kommer vi til at bruge rigtigt meget, ikke kun på TV2, men på alle vores platforme. Vi satser på at være mere transparente i vores dækning af den mest unikke fodboldbegivenhed i verden og vil bruge Twitter, Facebook og andre sociale medier til at involvere seerne, slutter han.
Vi har fundet et par klip om 4K TV. Blandt andet et fra IBC2013, hvor en af verdens første 4K OB vogne blev vist frem.
Og så har vi fundet en “4K stitch” video frem.
Videoen er igen fra 2013, og handler derfor kun om “sikkerhed”. Fænomenet bruges idag både til at zoome hysterisk ind i 8x2K billede helt ned til HD, eller andet kreativt.
Noget vi må formode VM også kommer til at vise.
Det eneste der ikke er kendt, er hvordan Sony har planlagt at producere de tre 4K kampe, de producerer og broadcaster i 4K.
Et forsigtige gæt herfra, er at de også i dette tilfælde vil bruge 4K Stitching i 4K produktioner.
Det er dog bare et gæt.


Sony’s 4K Camera Stitching Technology Preview from Sony Professional USA on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?