Forsiden > Ny teknik > Sony starter første rene 4K Post hus

Sony starter første rene 4K Post hus

onsdag 6. februar 2013, af Tom Dissing

“Næste” gang du køber en Blu Ray, må du lige tjekke om der står "Mastered in 4K".
Gør der det, er det rent faktisk tilfældet hvilket hænger sammen med at Sony mener at det er på tide at der kommer mere 4K indhold på markedet.
Naturligvis så der kan sælges nogle flere 4K eller Ultra HD 4K TV.
Og da der fortsat ikke rigtigt findes medier der kan håndtere 4K, er det - ind til videre - planen at satse på indholdet ser rigtigt flot ud når det bliver opskalleret til 4K.
Som vi forstår det er det meningen at etablere Sonys Colorworks digital intermediate faciliten i Santa Monica/Hollywood, så det bliver lidt lettere at få remasteret indhold, da studierne jo også er der.
Indtil videre er det udelukkende planen at pille ved en række TV serier, som Sony er inde over.
Serier som hele "Breaking Bad", og et utal af film som "Groundhog Day", "Ghostbusters" og "On The Waterfront".
Blandt de helt nye serier, der rent faktisk bliver optaget i 4K, er en kommende NBC serie"Masters of Sex", som Showtime sender til sommer/efterår i USA.
Serien "Show Me", der heller ikke er sendt endnu, bliver ligeledes optaget i 4K og ender dermed med at blive den første 4K TV serie, der bliver sendt i USA.
Ud over det oplagte i at Sony selv ønsker at sælge en masse 4K TV, skal tiltages også ses som et forsøg på at "slå igen" mod Samsung og LG, der rent faktisk har overtaget 1080P markedet ( HDTV ).
Så nu prøver Sony med 4K.
I den forbindelse går der fortsat rygter om en 4K PlayStation.
Disse er dog ikke bekræftede, selv om at der ganske snart skulle komme et "announcement" i følge Sony.
Dette kan dog vise sig blot at være første skridt mod 4K.
Bob Bailey, Senior Vice President på Colorworks siger uanset hvad:
-Colorworks and Sony are helping to support the growth of 4K TV by offering producers a seamless way to re-master their shows and movies into the TV format of the future, slutter han.
Colorworks 4K Television, er planlagt sådan at tidligere og fremtidige Sony produktioner vil have muligheden for at "gå 4K" allerede i planlægningen.
På den måde kan Sony såmænd også få solgt nogle flere 4K kameraer.
Og 4K projektorer og andet.
At Sony tager tiltaget seriøst understreges af at der allerede er investeret i en bunke Baselight EIGHT color grading systems, endnu flere 4K Sony projectorer og diverse high resolution monitors ( vi gætter på 4K monitorer, red. ) og en masse andet, der skal til for at kunne efterarbejde i 4K.
Konsekvensen er som nævnt at der snart vil komme en række Blu-ray skiver ud, der er "Mastered in 4K", og som derfor skulle være specielt forberedte til opskallering til 4K.
4K Blu-ray player skulle stadig være et par år ude i fremtiden.
Og dem har Sony altså ikke tid til at vente på.
En analyse viser i den forbindelse at der i år bliver solgt op imod 500,000 Ultra HD TV, der frem til år 2016 skulle vokse til 7 millioner TV apparater, i følge NPD DisplaySearch.
Apparaterne forventes produceret af Sony, LG, Samsung og Sharp.
Der skulle dog være en række nye kinesiske brands som Vizio og Funai der har store planer på 4K markedet.
Paul Gray, Director of TV Electronics Research for NPD DisplaySearch siger:
-Panel makers are producing 4K x 2K screen sizes ranging from 50in-110in, and there is also a push to increase TV content, starter han og fortsætter.
-The availability of content is key to consumer adoption of 4K x 2K TVs, and TV manufacturers are anxious to prevent any potential delays that could stall adoption, as was the case with 3-DTVs, slutter han.
Her en snarlig Sony annoncering, der stadig er "meget hemmelig".

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?