Forsiden > Ny teknik > Sony vælter alt og alle med deres nye 42.4MP kamera

Sony vælter alt og alle med deres nye 42.4MP kamera

torsdag 11. juni 2015, af Tom Dissing

Hvis du har fulgt med de sidste par måneder ved du at stadig flere film, reklamerfilm og andet bliver skudt med bitte små SLR kameraer, hvor det er vigtigt at pointere at der er tale om DSL kameraer og altså ikke DSLR kameraer.
Der er nemlig ingen spejle i de typisk Sony kameraer der bliver brugt til at skyde 4K idag.
Enkelte har sikkert spurgt sig selv om hvorfor Sonys små DSL er blevet så populære.
Det er såmænd fordi de kan optage i 4K, i en kvalitet der overgår det meste, og med deres BSI CMOS typisk er hurtige nok til at lave lidt sloMo hvis det skulle vise sig relevant.
Og det fortsat med huse der koster mindre end næsten ingen ting.
I nat væltede Sony så igen læsset.
Denne gang med et Sony Alpha 7R II, der såmænd blot er endnu et BSI CMOS DSL kamera der kan optage 4K internt.
Med det forbehold at det - også lige - har en 42.4MP sensor, hvilket effektivt gør det til det DSL kamera med flest pixels, lige indtil Canon kan levere deres DSLR, der skulle komme midt i juni.
Sony vælger i den forbindelse at sælge deres nyhed - sådan cirka 6-700 dollars billigere end Canon til 3200 dollars mod Canons nyhed til 3899. ( igen dollars)
Hvornår Sony så kan levere dette monster svæver straks lidt mere i det uvisse.
Sikkert er det dog at de tager fat lige der hvor pixel ræset bor.
Nikon er pludselig blevet meget forhistorisk med deres 36MP topmodel.
Der igen koster noget helt andet end Sony tilbyder et kamera der både kan skyde 4K og som er udstyret med endnu flere pixels.
Nyheden kan ydermere noget andet.
Den kan nemlig arbejde ( sådan rimeligt støjfrit ) i op til 102,400 ISO, hvilket naturligvis er totalt vandvittigt, men ikke desto mindre hvad de lover.
Og så er det nye a7R II udstyret med en “5-axis image stabilization”, der i følge Sony giver 4.5 blænde i “ryste stabilitet”, hvilket betyder at du burde kune skyde med en 200mm ved 1/5 del sekund ( garanteret uden at ryste, i følge en standart der hedder CIPA.
Mere relevant kan kameraet fra starten af op tage i 4K - UHD i 30p/25p eller 24p i XAVC S 4K.
Som vi forstår det internt i 100 mbit/s i 4K og 50mbit/s i HD.
Det er som med andre Sony kameraer muligt at optage 4K i cropmode der er et Super35 crop, eller i Full Frame.
Der er ydermere en bunke andre features, herunder 399 fokuspunkter og muligheden for at køre autofokus på en Canon EF optik via Metabones.
Blandt de detaljer der fortsat ikke er sluppet er om det bliver muligt at optage i højere kvalitet end 8bit via ekstern HDMI, der pludselig er blevet relevant, da Sony supplerer dette nye pixel-monster med en ny Sony DSL monitor, der kan bruges til 4K optagelser med dette kamera.
Kameraet der jo er en “2er” skulle være cirka 40 procent hurtigere end “1eren” uanset at det er udstyret med den samme BIONZ X engine.
Kimio Maki, der er Senior General Manager of Digital imaging Business Group for Sony Corporation, siger:
-By harmonizing high resolution, sensitivity and speed, we’re delivering a high-level full-frame imaging experience unlike anything else in market today, with Sony’s newly developed, world’s first back-illuminated 35mm full frame CMOS sensor, slutter han.
Den omtalte monitor hedder CLM-FHD5, og er en 5 tommers Full HD LCD monitor.
Her de første levende billeder optaget med dette kamera.
Og jo, du kan godt se dem i 4K her.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?