Forsiden > Ny teknik > Sonys PXW-X160 Camcorder

Sonys PXW-X160 Camcorder

onsdag 4. juni 2014, af Tom Dissing

VJs og andre der har brug for at kunne optage XDCAM på et lille og let kamera, ser ud til at have fundet det i form at Sonys nye PXW-X160, der er så nyt så det først ankom til en forhandler i dit nærmiljø igår.
Som forgængeren, er der også tale om et 3x 1/3tomme Full HD Exmor CMOS sensorer og en 25x zoom, der - når den er bredest - svarer til 26mm på et full frame kamera.
Kameraet kan optage i XAVC Intra og Long GOP, og der er tale om et kamera der arbejder med 10-bit sampling hvilket giver “rich tonal expression”.
Ellers optages der i MPEG HD422 i 50 Mbp/s, der dog kan omgøres til at optage i MPEG HD420 ved 35 Mbp/s i AVCHD eller DV.
Kameraet er med andre ord ret heldigt til broadcastere der kan se fordelene ved et sådan VJ kamera, ganske som corporate og event productioner har noget at se frem til.
Kameraet følger op på Sony HXR-NX5E og PMW-150, og har kun lidt med det annoncerede PXW-X180 at gøre, da dette er målrettet wireless produktion.
Camcorderens Zoom, som Sony kalder for en “G Lens”, tilbyder både manual zoom og manuel focus, ganske som det også er muligt at styre blænden under optagelsen.
De 3 nye Exmor CMOS Sensore har en effektiv størrelse på 2.07 MP, hverisær, hvilket giver noget at arbejde med, når billederne skal behandles.
Som vi forstår det, optager kameraet i op til 1920 x 1080 i 4:2:2 10-bit with Intra-frame i op til 112 Mbp/s.
Eller hvis det er alt for meget data, i Long-GOP i 50/35/25 Mbp/s.
Der optages på SxS, XQD, eller SD Memory kort.
Der er indbygget et såkaldt “Variable ND Filter”, der arbejder trinløst fra 1/4 ND til 1/128 ND.
Det konventionelle 4 punkt ND filter skulle dog stadig være en mulighed også.
Søger og monitor er en 3.5tomme LCD skærm og et 0.5tomme OLED Viewfinder, der holder 960 x 540 på siden og 1024 x 768 i OLED søgeren.
Slutteligt er der indbygget en “Multi-Interface Shoe” der giver muligheden for at styre blandt andet videolys, der nu kan styres fra selve kamera, ganske som audio i form af UWP-D11 eller UWP-D12 trådløse systemer også passer ind her.
Læs videre her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?