Forsiden > Ny teknik > Sort hvid Alexa - det måtte jo komme

Sort hvid Alexa - det måtte jo komme

onsdag 22. maj 2013, af Tom Dissing

Den vovede og tydeligvis IR orienterede DOP Bill Bennett, ASC, har netop optaget et "sjovt" Audi spot.
Ikke så meget fordi bilen er fantastisk, men - mere - fordi at han i den forbindelse fik ARRI til at pille ved et ALEXA, på en pænt voldsom måde.
Konkret skete der nemlig det at ARRI til denne opgave pillede alle "farvefiltre" af selve CMOS på et ALEXA XT, så det kun kunne optage IR eller "infrarøde bølgelængder", der som det fremgår af det flotte spot er "højlys" og "mørke".
Ikke overraskende blev der optaget på den nye "Codex on-board recorder" i ARRIRAW, der blev overført via en speciel version af ARRIRAW Converteren der havde en række indbyggede "image processing features til "black and white på Alexa".
Optagelserne blev senere konverteret til LogC 16-bit DPX og redigeret i ProRes4444 LogC og graded i Apple COLOR, der åbenbart kan håndtere "monochrome infrared".
Kameraet der ikke eksisterer, er IKKE til leje, og kan IKKE købes.
Der går dog rygter i USA om at Arri skulle have planer om at omdanne et par XTere til "IR cams", der så kan lejes i EU og i USA.
Spottet her er optaget i Inyokern lufthavnen i Californien med en Arri/Zeiss 12mm Ultra Prime og en Angenieux Optimo 17-80mm zoom.

Audi X Factor Shoot from ARRI Channel on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?