Forsiden > Ny teknik > Spændende kran og stativ spiller

Spændende kran og stativ spiller

Hedder Shotoku

onsdag 13. december 2017, af Tom Dissing

Noget tyder på at en ny (ny heroppe ) “spiller” har meldt sig ind i kampen om dine kroner, når det handler om stativer eller - hvis du skal flotte dig - en kran, der ser ud til at kunne hvad der skal til.
Uden at være helt sikker, ser det nemlig ud til at Shotoku, der er fra Japan, kan mindst lige så meget som deres amerikanske producent kollegaer.
Hvordan det så pårvirker deres priser er vi straks lidt mere uafklarede om.
Igen.
Der er en del der tyder på at de absolut ingen problemer har med at lave endog voldsomt tunge og stærke systemer, der - som eksempel - problemfrit kan håndtere 60-90 kilo tunge robothoveder, der kan pan og tilte med alt fra små kameraer + ENG optikker, til lange boks optikker, med deres påmonterede kameraer.
Skulle vi - i den forbindelse - komme med en - lille - anke, ser det meste af det som Shotoku producerer ud, til at være designet af smedens yngste elev.
Og da sådanne jo er kendt for deres enorme hænder og kæmpe muskler, er det ikke ligefrem designheldigt det som Shotoku producerer.
Tilgengæld ser det ud til at fungere efter hensigten.
Ud over tunge hoveder, der kan håndtere op til 90 kilo, producerer de også “almindelige” hoveder der kun kan klare 10-20 kilo, ganske som de også producerer ENG og EFP kit, formodentligt til gode priser.
Vi har i den forbindelse fundet frem til at det er Video 4 i Norge der har agenturet, som gad vide om det ikke betyder mediability her i landet.
Tibage til Shotoku, så producerer de altså alt fra OB stativer.
Behørigt udstyret med M70 Mitchell Mount, der betyder at deres største kan håndtere 130 kilo, mens de “små” som minder om det vi kender, kun kan håndtere 90 kilo.
De “små” er tilgengæld ikke udstyret med centersøjle og en midt-spreader, så det er fortsat lidt optimistisk at kaste en 107x op på et par ben og så ellers håbe på at de ikke klapper sammen i løbet af dagen.
Igen.
De “små” 90 kilo stativer er udstyret med en 150mm bowl, så du kan placere de hoveder - du er vant til - på disse.
Omvendt, er du frisk producerer Shotoku også hoveder, der kan bære op til 90 kilo ( SG 900 der da vist minder om noget du kender ), suppleret af andre hoveder helt ned til ENG/EFP hoveder.
Sidste nyt fra Shotoku’s side, og årsagen til at vi faldt over dem, deres nye VR/AR kran, der - grundliggende - (vist nok) bare ( næsten ) er en kran, der kan tilbyde “highly accurate and stable tracking”.
Kranen der skulle være blevet vist frem på NAB 2017, har nemlig 3600 punkter på 360 grader når den bruges i forbindelse med AR eller VR, suppleret at software fra Shotoku, der - vel sagtens - kan indgå i selv funky VR produktioner.
Kranen, er en del af en serie der hedder The Shotoku Graphica Crane(s), der - i princippet - er konventionelle kraner, nu med Shotoku’s VR teknik.
Dermed er kranerne reelt CamMate kraner, der såmænd også er pænt heldige.
Som med alt andet fra Shotoku, erkender vi ikke at vide hvad deres “SPi-Touch” AR og eller VR software kan, ganske som deres robot til/pan hoveder, der - igen - kan bære op til 90 kilo kan.
Sikkert er det dog at der er en mase spændende produkter der kommer ud af Shotoku.
Læs mere om Shotoku her.
Er du interesseret i CamMate kranerne skal du læse videre her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?