Forsiden > Ny teknik > Stadig i tvivl om det der Fusion

Stadig i tvivl om det der Fusion

mandag 4. april 2016, af Tom Dissing

Uanset om det er Fusion 8 eller Fusion 8 Studio versionen du leder efter er der godt nyt.
Begge pakker har netop forladt laboratorierne, og er blevet til “rigtig” software, der derfor kan hentes i enten den gratis version, Fusion 8, eller i Studio versionen der koster 995 dollars.
Igen.
Det er software der tænkt til “gruppe arbejde”, hvorfor der både findes 10, 20 og 50 bruger versionen, der - naturligvis - kan tale sammen som flere må have haft behov for at skal kunne.
Som vi fortstår det, er det ydermere muligt at blande Mac OS X og Windows miljøer, hvilket jo betyder at visse funktioner kan bankes af på “billige bambus maskiner”, mens andre jobs kan forstås på hundedyre Macs, som eksempel.
Fusion der indtil for nyligt var et rent Windows produkt er pludseligt blevet ganske relevant i miljøet der - for eksempel - tidligere var “Mac Only”, blandt andet understreget af at det jo spiller fint med andet Blackmagic Design software, eller andet der “kun” kører på Mac.
Forventningerne fra Blackmagic Designs side ser ud til at være at pakken - nu hvor den kan bruges på Mac - vil blive tjekket ud af blandt andet “motion graphic artists”, “broadcast designers”, “video editors”, “visual effects compositors” og “3D animators”, der normalt gemmer sig på Mac og som derfor ikke har overvejet Fusion.
Der nu kan suppleres med en egentlig Fusion server, der kan sørge for at det hele går endnu hurtigere.
Blandt de konkrete nyheder med softwaren er at hele brugerfladen er ændret og “moderniseret”, så den både fungerer på de nyeste Mac OS og Windows ditto.
Folk der kender Fusion, er måske endda stødt på det i Hollywood, der her de sidste 25 år har brugt netop denne løsning på produktioner som “Thor”, “Live Die and Repeat”, “the Hunger Games trilogy”, “White House Down”, “Battlestar Galactica” og en hulens masse andet.
Og selv om at det kunne tyde på at softwaren er “gammel”, er det netop det som Blackmagic Design nu - nærmest - garanteret ikke er tilfældet med den nye version 8, der er moderniseret i både “engine” og brugerflade, så der kan bankes endnu mere motion grafik eller andet ud af løsningen.
Grant Petty, Blackmagic Design CEO forklarer:
-Some of the world’s best animators, designers and visual effects artists prefer using the Mac, but their choices for software have been either too limited or too expensive, starter han og fortsætter.
-With Fusion 8, there’s finally a true professional, high end way to do motion graphics and create visual effects on the Mac! The improved, modernized code base also means that Fusion runs better on Windows than ever before too! The most exciting part of this release is that the free version now makes high end visual effects and motion graphics available to more people than ever. Projects created with the free Fusion 8 are fully compatible with Fusion 8 Studio, the paid version, making it easy for customers to make the jump when they need to!, slutter han.
Folk der ikke kender softwaren kan garanteret spørge Blackmagic Design eksperten Stjernholm & Co om hvordan de kommer igang, evt suppleret med et par brutale deadlines der plejer at hjælpe på kreativiteten.
Ellers er løsningen forbandet tæt på ting som Maya, 3ds Max og Lightwave, der ydermere både kan importeres som projekter eller elementer.
Det er dermed muligt at arbejde/producere i en af de andre pakker, og enten slutte eller fortsætte i Fusion, hvis relevant.
Som vi forstår det er Blackmagic Design på NAB2016, så hvis du også er der, er det garanteret på sin plads at se om jeres hus også kan bruge Fusion.
Og til hvad.
I forhold til gratis versionen versus fuld pris versionen, skulle forskellen være “minimal”.
Konkret.
I det sekund du vil bruge den til mere end et par “småting”, kan det tænkes at den gratis version fungerer.
Skal du mere, har du travlt eller andet.
Er det reelt den fulde version du bør kigge på.
Blandt de features denne har, som ikke findes i den gratis version er - blandt andet - “advanced optical flow”, “image analysis tools for stereoscopic 3D”, “retiming” og “stabilization”.
Den fulde version supporterer ydermere også “third-party OpenFX plugins”, hvilket - blandt andet - betyder at det pludseligt er muligt at lave “ distributed network rendering” og arbejde samme på tværs af platforme og mere.
Læs videre heromkring

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?