Forsiden > News > Streaming er i den grad på vej frem

Streaming er i den grad på vej frem

tirsdag 21. juni 2016, af Tom Dissing

Den igangværende UEFA Euro 2016 fodbold turnering, ser ud til at rykke en del ved hvor meget “internet” der bliver flyttet for tiden.
I følge Ian Munford, der er director of product marketing, media solutions, Akamai, der er størrelsen der reelt streamer EM, forklarer at de nu streamer 10 TBp/s, der kunne vokse til så meget som 13 TBp/s.
Ja ja, tænker du sikkert.
Hvor meget data taler vi om.
Jo.
Vi taler om 10 Terabytes data overført hvert sekund, der igen er 10x 1000 gigabytes, eller sagt på en anden måde.
Det er voldsomt meget data.
Ian Munford fortsætter:
-The online audience is getting bigger and people are watching for longer, starter han og fortsætter.
-(This is) suggesting that connected TVs and media streaming devices were playing their part in driving up such usage, slutter han.
Weekenden fra den 17 til den 19 juni, var der således 1,99 millioner samtidige brugere der så Italien vs Sverige på en online tjeneste som Akamai streamer for.
Det betød at der blev streamede op til 4.28 Tbp/s data, mens England vs Wales endte med at bruge 4.15 Tbp/s data.
Og for at sætte det enorme forbrug i perspektiv, streamede hver eneste bruger typisk i noget der ligner 2.14 Mbp/s, hvilket reelt er samme databåndbredde som en række 720P kanaler bliver sendt i her i landet.
Enkelte DVB-T2 kanaler bliver i realiteten sendt i lavere kvalitet.
Det voksende og nu nærmest eksplosive forbrug af båndbredde gav - også - Akamai voldsomme problemer i USA, i sidste uge.
Her var der endnu engang premiere på en HBO serie, “Game Of Thrones”, der nu også streames på denne størrelses stand-alone OTT tjeneste, der herhjemme kendes som streaming.
Den 19. juni gik det galt.
Så galt at HBO også der var nødt til at lade et “technical difficulties” hænge på deres witter feed i op imod 30 minutter.
Måske ikke længe.
Men nok til at HBO i USA nåede at få 15000 klager over deres nedbrud.
HBO Nordic her i landet, har nu også - stort set - problemer hver eneste gang der kommer en ny episode af selv samme serie.
Serien er omvendt HBOs mest populære, hvorfor de fleste kunder må formodes at hente de nyeste episoder nærmest i de sekunder de kommer.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?